A A A K K K
для людей із порушенням зору
Наркевицька селищна рада Хмельницького району Хмельницької області громада
Хмельницька область, Хмельницький район

«В крихітках хліба — зерна життя, щастя людського цвіт»

Дата: 18.09.2017 11:26
Кількість переглядів: 869

В усі часи, в усі віки, в усіх народів на землі було найбільшою святістю, коли на столі лежав хліб. Тяжко він діставався людям, але був найдорожчим за все на світі, бо давав життя. Недаремно ж і прислів’я є таке в народу: «Не ми хліб носимо, а хліб нас!» або «Не тяжко хліб носити, а тяжко без нього жити». У нашого народу є багато традицій, пов’язаних з хлібом, а тому ми сьогодні й поговоримо про них, щоб збагатити свої знання новими цікавими народними традиціями.

За давньою народною традицією, хліб в Україні дуже шанували. Без нього наш народ не уявляв свого життя. Народжувалася в родині дитина — до неї йшли з хлібом, щоб дитина росла здоровою і в достатку. Відбувалося весілля — йшли з хлібом, щоб молодята були щасливими і жили свій вік заможно.

Виряджали сина в далеку дорогу, мати загортала у вишиваний рушник свіжу паляницю і разом з рушником вручала її синові, щоб дорога була доброю і щасливою, щоб не голодував син ніколи і завжди повертався до отчого дому.

Справляли люди новосілля, то до них теж приходили з хлібом, щоб жилося у цій хаті щасливо і завжди було що їсти і пити. В останню дорогу проводжають людину і теж несли хліб. Це давні традиції нашого народу.

Та й дорогих гостей ми завжди зустрічаємо хлібом-сіллю, адже і сіль дорого діставалася нашому народу, їздили за нею довгі дні й ночі аж у Крим. Важкою була дорога чумаків. Недаремно кажуть у народі: «Без солі не смачно, а без хліба не ситно».

15 вересня 2017 року в с.Шмирки Наркевицької об’єднаної громади проходило СВЯТО ХЛІБА. З давніх-давен наші села славилися хліборобськими традиціями. Про наших хліборобів знали не тільки в районі та області, а й далеко за її межами. Приємно, що сьогодні ці хліборобські традиції нашого краю розвиває та примножує наш інвестор – потужне, багатогалузеве, високорозвинене аграрне підприємство – Група компаній “ВІТАГРО”. Саме тому, аби всі присутні на святі ближче познайомилися з напрямками роботи групи компаній  “ВІТАГРО”  був запропонований перегляд короткого фільму про компанію. Група компаній є надійним партнером і другом нашої громади, який допомагає жителям сіл в хвилини радості і тоді, коли потрібне сильне та надійне плече. З вітальним словом та подарунками для жителів  села виступив генеральний директор групи компаній “ВІТАГРО” – Петро Петрович Лабазюк. Цікава концертна програма, підготовлена аматорами художньої самодіяльності Шмирківського будинку культури, виступи гостей та розіграш святкової лотереї подарували гарні та незабутні емоції для всіх присутніх.

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь