A A A K K K
для людей із порушенням зору
Наркевицька селищна рада Хмельницького району Хмельницької області громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Рішення №89 Про створення та використання місцевого матеріального резерву для ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру у Наркевицькій селищній раді

Дата: 26.06.2018 16:41
Кількість переглядів: 2968

ХМЕЛЬНИЦЬКА ОБЛАСТЬ

НАРКЕВИЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

Наркевицької селищної об’єднаної територіальної громади

7 засідання

РІШЕННЯ

 

15 червня 2018                                         Наркевичі                             № 89

 

Про створення та використання місцевого матеріального резерву для

ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного

характеру у Наркевицькій селищній раді

 

 

З метою здійснення заходів, спрямованих на запобігання та ліквідацію наслідків надзвичайних ситуацій та надання термінової допомоги населенню, враховуючи прогнозовані для Наркевицької селищної об’єднаної територіальної громади  види та рівні надзвичайних ситуацій, обсяги робіт з ліквідації їх наслідків, розміру завданих збитків, обсягів забезпечення життєдіяльності постраждалого населення, відповідно до пункту 15  частини 2 статті 19 та статті 98 Кодексу цивільного захисту України, постанови Кабінету Міністрів України від 30 вересня 2015 року     № 775 «Про затвердження Порядку створення та використання матеріальних резервів для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій», наказу Державної служби України з надзвичайних ситуацій від 11.10.2014 № 578 «Про Примірний табель термінових та строкових донесень з питань цивільного захисту відповідно до підпункту 7 пункту «а» частини першої статті 38 та керуючись частиною першою статті 52 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  виконавчий комітет селищної ради

 

В И Р І Ш И В:

 

1. Створити місцевий матеріальний резерв  для ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру у Наркевицькій селищній раді..

2. Затвердити Порядок створення та використання місцевого матеріального резерву Наркевицької селищної ради для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій згідно з додатком 1.

 

3. Визначити та затвердити номенклатуру та обсяги місцевого матеріального резерву  Наркевицької селищної ради згідно з додатком 2.

4. Першому заступнику селищного голови Борисюку В.М.:

5.1. У встановленому законом порядку здійснити організаційні заходи з придбання матеріальних цінностей, визначених номенклатурою місцевого матеріального резерву Наркевицької селищної ради.

        

10. Контроль за виконанням цього рішення покласти на першого заступника селищного голови Борисюка В.М.

 

 

 

 

Селищний голова                             Л.ГУЛА

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток 1
до рішення  виконавчого комітету

                                                                           від 15.06.2018 № ______

ПОРЯДОК
створення та використання місцевого матеріального резерву  Наркевицької селищної ради  для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій                       

1. Цей Порядок визначає механізм створення та використання місцевого матеріального резерву  Наркевицької селищної ради  для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

2. У цьому Порядку терміни вживаються у такому значенні:

матеріальний резерв – це заздалегідь створений запас будівельних і пально-мастильних матеріалів, лікарських засобів та виробів медичного призначення, продовольства, техніки, технічних засобів та інших матеріальних цінностей (далі - матеріальні цінності), призначених для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій місцевого рівня, надання допомоги постраждалому населенню, проведення невідкладних відновлювальних робіт і заходів;

зберігання – це утримання та зберігання матеріальних цінностей протягом періоду, передбаченого інструкцією з експлуатації та в умовах, що відповідають технічним умовам та державним стандартам України;

заміна матеріальних цінностей – відпуск матеріальних цінностей з резерву за умови закладання тієї ж кількості аналогічних або інших однотипних матеріальних цінностей у зв’язку зі зміною стандартів і технології виготовлення виробів;

освіження (поновлення) резерву – відпуск матеріальних цінностей з резерву у зв’язку із закінченням встановленого терміну зберігання матеріальних цінностей, тари, упаковки, а також внаслідок виникнення обставин, які можуть призвести до псування або погіршення якості продукції до закінчення терміну ії зберігання, за умови наступної поставки і закладення до резерву тієї ж кількості аналогічних матеріальних цінностей;

номенклатура матеріальних резервів (далі - номенклатура) - обґрунтований і затверджений у встановленому порядку перелік матеріальних цінностей, відповідно до якого проводиться накопичення  матеріальних резервів.

Інші терміни вживаються у значенні, наведеному в Кодексі цивільного захисту України.

3. Місцевий матеріальний резерв Наркевицької селищної ради створюється рішенням виконавчого комітету  селищної ради  ради для здійснення заходів, спрямованих на запобігання і ліквідацію наслідків надзвичайних ситуацій та надання термінової допомоги постраждалому населенню.

4. Цей Порядок, номенклатура та обсяги місцевого матеріального резерву        Наркевицької селищної ради визначаються та затверджуються рішенням виконавчого комітету  Наркевицької селищної  ради.

Номенклатура та обсяги місцевого матеріального резерву  Наркевицької селищної ради  визначаються та затверджуються з урахуванням прогнозованих надзвичайних ситуацій для  селищної об’єднаної територіальної громади, обсягів робіт з ліквідації їх наслідків, розмірів заподіяних збитків, обсягів забезпечення життєдіяльності постраждалого населення.

5. Створення, утримання та поповнення місцевого матеріального резерву         Наркевицької селищної ради здійснюється за рахунок коштів селищного бюджету.

Створення, утримання та поповнення місцевого матеріального резерву              Наркевицької селищної ради  може здійснюватися також за рахунок добровільних пожертвувань фізичних і юридичних осіб, благодійних організацій та об'єднань громадян, інших не заборонених законодавством джерел.

6. Місця розміщення місцевого матеріального резерву Наркевицької селищної ради визначаються і затверджуються рішенням виконавчого комітету селищної  ради.

7. Зберігання місцевого матеріального резерву  Наркевицької селищної ради здійснюється комунальними підприємствами і установами, де розміщено місцевий матеріальний резерв за рахунок коштів селищного бюджету на відповідний бюджетний рік.

8. Місцевий матеріальний резерв  Наркевицької селищної ради використовується виключно для:

1) здійснення запобіжних заходів у разі загрози виникнення надзвичайних ситуацій;

2) ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій;

3) проведення невідкладних відновлювальних робіт і заходів;

4) надання постраждалому населенню необхідної допомоги для забезпечення його життєдіяльності;

5) розгортання та утримання тимчасових пунктів проживання і харчування постраждалого населення;

6) забезпечення пально-мастильними та іншими витратними матеріалами транспортних засобів підприємств та громадян, залучених для евакуації постраждалого населення із зони надзвичайної ситуації та можливого ураження.

9. Відпуск матеріальних цінностей з місцевого матеріального резерву                Наркевицької селищної ради для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій здійснюється за рішенням виконавчого комітету Наркевицької селищної  ради.

10. Відповідальність за зберігання матеріального резерву несуть керівники комунальних підприємств та установ, на яких вони розміщені.

 

 

 

Секретар виконкому                    Т.КОЗАК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток  2                                                                                                                                                                      

 до рішення  виконавчого комітету

                                                                           від 15.06.2018 № _______

 

Номенклатура та обсяги

місцевого матеріального резерву

 

з/п

Найменування

запасів

Одиниця

виміру

Норма

накопичення

Примітка

1

2

3

4

5

І. Будівельні матеріали

1

Шифер 8-ми хвильовий

шт.

400

 

2

Цвяхи  шиферні

кг

50

 

3

Цвяхи будівельні

кг

100

 

4

пиломатеріали

Куб.м.

8

 

5

скло

кв.м

100

 

6

мішки

Шт.

800

 

7

Лопати штикові

Шт.

5

 

8

Лопати совкові

 шт.

5

 

IІ. Паливно-мастильні матеріали

9

Автобензин

л

400

 

10

Дизельне пальне

л

500

 

 

 

ІІІ. Засоби енергопостачання

11

Електростанція силова 20 квт./год.

комплект


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь