A A A K K K
для людей із порушенням зору
Наркевицька селищна рада Хмельницького району Хмельницької області громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Рішення сесій №19-2/2020 «Про затвердження Програми організації та проведення громадських робіт на території Наркевицької селищної ради на 2021-2025 роки»

Кількість переглядів: 174
Скликання: 8 скликання
Сесія: 2 сесія
Тип документу: Рішення сесій
Дата: 24.12.2020
Номер документу: 19-2/2020
Назва документу: Про затвердження Програми організації та проведення громадських робіт на території Наркевицької селищної ради на 2021-2025 роки
Прикріплені файли:

 

ХМЕЛЬНИЦЬКА ОБЛАСТЬ

НАРКЕВИЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА

Наркевицької селищної об’єднаної територіальної громади

 VІІІ скликання

друга  сесія

 Р І Ш Е Н Н Я

 

24 грудня     2020 року          Наркевичі                                         № 19-2 /2020

Про затвердження Програми організації

та проведення громадських робіт на території

Наркевицької  селищної ради на 2021-2025 роки

 

         З метою забезпечення тимчасової зайнятості населення та сприяння соціальному розвитку громади, відповідно до статті 31 Закону України «Про зайнятість населення», «Порядку організації громадських та інших робіт тимчасового характеру», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20.03.2013р. №175,  керуючись  п.22 ст.26Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», селищна рада

ВИРІШИЛА:

 

  1. Затвердити Програму організації та проведення громадських робіт на території  Наркевицької  селищної ради на 2021-2025 роки (додається).
  2. Фінансування громадських робіт проводити пропорційно рівними частинами за рахунок коштів селищного бюджету та Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття в межах асигнувань, затверджених на ці цілі.
  3. Затвердити перелік видів громадських робіт, які є видом суспільно – корисних робіт в інтересах Наркевицької селищної ради(додаток ).
  4. Фінансовому відділу  селищної ради передбачити асигнування на реалізацію Програми, виходячи із загального обсягу видатків на відповідний рік.
  5. Зняти з контролю рішення тридцятої  сесії селищної ради від 29.03.2018р. №6-30/2018 «Про затвердження Програми організації та проведення громадських робіт на території Наркевицької селищної ради на 2018-2020 роки».
  6. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань  фінансів, бюджету та планування соціально-економічного розвитку (голова  Павлюк І.О.). 

 

 

Селищний голова                    Л.В.ГУЛА

 

 

 

 

 

                                                                  ЗАТВЕРДЖЕНО

рішенням  другої  сесії селищної ради VІІІскл.

                                                                             від 24.12.2020 № 19-2/2020

 

 

 

 

 

ПРОГРАМА

ОРГАНІЗАЦІЇ ТА ПРОВЕДЕННЯ ГРОМАДСЬКИХ РОБІТ

НА ТЕРИТОРІЇ НАРКЕВИЦЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ НА 2021-2025 РОКИ

 

 

ПАСПОРТ

Програми організації громадських робіт по  Наркевицької  селищній раді

на 2021-2025 роки

 

1

 

Назва програми

Програма організації громадських робіт по  Наркевицькій  селищній раді на 2021-2025 роки

2

Розробник програми

Виконавчий комітет Наркевицької селищної ради

3

Відповідальні виконавці програми

Виконавчий комітет Наркевицької селищної ради

4

Учасники програми

Виконавчий комітет Наркевицької селищної ради

5

Термін реалізації програми

2021-2025 роки

6

Перелік бюджетів, які беруть участь у виконанні програми

Місцевий бюджет

7

Обсяги фінансування програми (тис. грн.)

150,0

8

Мета програми

Забезпечення тимчасової зайнятості населення та сприяння соціальному розвитку громади

9

Очікувані результати виконання програми

Підтримання в належному санітарному стані території населених пунктів громади; сприяння покращенню умов проживання і відпочинку населення шляхом належного догляду за зеленими насадженнями, місцями загального користування, утримання та приведення в належний стан меморіалів, пам’ятників, братських могил, кладовищ, тощо; забезпечення додаткової соціальної підтримки та тимчасової зайнятості осіб, які шукають роботу

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                      1.Загальні положення

 

     Відповідно до статті 31 Закону України «Про зайнятість населення» від 05.07.2012 року №5067-VІ,  «Порядку організації  громадських та інших робіт тимчасового характеру» зі змінами, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України 20.03.2013 року №175 місцевими державними адміністраціями, виконавчими комітетами сільських,селищних, міських рад за участю територіальних органів центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції, в інтересах територіальної громади організовуються громадські роботи. Ці роботи є видом суспільно корисних робіт в інтересах територіальної громади, які організовуються для додаткового стимулювання мотивації до праці, матеріальної підтримки безробітних та інших категорій осіб.

   Відповідно до вищезазначеного Закону фінансування організації громадських робіт здійснюється за рахунок коштів місцевих бюджетів, роботодавців та інших не заборонених законодавством джерел. У разі залучення зареєстрованих безробітних до громадських робіт фінансування організації таких робіт здійснюється пропорційно рівними частинами за рахунок коштів місцевих бюджетів та Фонду загальнообов’язкого державного соціального страхування України на випадок безробіття. Отже, організація цих робіт за рахунок коштів Фонду можлива лише за умови участі в їх фінансуванні місцевих бюджетів.

   У зв’язку з цим, є необхідність в прийнятті Програми організації громадських робіт по  Наркевицькій  селищній раді, в якій затвердити види громадських робіт, перелік підприємств, установ і організацій на яких проведення  громадських  робіт буде фінансуватися  пропорційно рівними частинами за рахунок коштів місцевих бюджетів та Фонду загальнообов’язкого державного соціального  страхування України на випадок безробіття.

 

2.Мета Програми

 

    Затвердження Програми та забезпечення повного виконання всіх передбачених заходів, направлених на виконання власних та  делегованих повноважень щодо організації та проведення громадських робіт.

   Головною метою Програми є забезпечення тимчасової зайнятості громадян та сприяння соціального розвитку територіальної громади.

 

                                            3. Завдання Програми

 

   Основними завданнями Програми є створення тимчасових робочих місць та вирішення проблеми дефіциту робочої сили в інтересах територіальної громади, додаткове стимулювання та мотивація до праці членів громади, матеріальна підтримка безробітних.

 

     4.Обгрунтування шляхів і засобів розв’язання проблеми

 

   Для розв’язання проблеми з організації та проведення громадських робіт, основними напрямами діяльності Наркевицької  селищної ради, всіх суб’єктів господарювання, які розташовані на території громади, громадян є:

   4.1. залучення до громадських робіт незайнятого працездатного населення;

   4.2. визначення підприємств, організацій та установ комунальної власності, де можливо організовувати проведення громадських робіт;

   4.3. визначення обсягів громадських робіт та кількості осіб, які скеровуються на такі роботи;

   4.4. проведення роботи по залученню до громадських робіт молоді, яка знаходиться на обліку в інспекції у справах неповнолітніх, а також дітей-сиріт;

   4.5. проведення інвентаризації незакінчених і законсервованих об’єктів та розгляд можливостей організації громадських робіт для завершення їх будівництва і введення в експлуатацію.

   4.6. організація укладення договорів між Наркевицькою селищною радою і роботодавцями та державною службовою зайнятості щодо скерування на ці роботи осіб з числа безробітних і незайнятого населення.

 

5.Фінансове забезпечення Програми

   Пунктом 6 статті 31 Закону України «Про зайнятість населення» встановлено, що фінансування організації громадських робіт здійснюється за рахунок коштів місцевих бюджетів, роботодавців та інших не заборонених законодавством джерел. У разі залучення зареєстрованих безробітних до  громадських  робіт фінансування організації таких робіт здійснюється пропорційно рівними частинами за рахунок коштів місцевих бюджетів та Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

   Головний розпорядник коштів – Наркевицька селищна рада в межах бюджетних призначень передбачає кошти на фінансування Програми із селищного бюджету.

   Фінансування Програми здійснюється в межах видатків передбачених в селищному бюджету на відповідний бюджетний рік по Наркевицькій селищній раді, а також за рахунок інших джерел, не заборонених чинним законодавством.

                       6.Очікувані результати виконання Програми

   Виконання Програми дасть змогу:

  • постійно підтримувати в належному санітарному стані території населених пунктів громади;
  • сприяти покращенню умов проживання і відпочинку населення шляхом належного догляду за зеленими насадженнями, місцями загального користування, утримання та приведення в належний стан меморіалів, пам’ятників, братських могил, кладовищ, тощо;
  • забезпечити додаткову соціальну підтримку та тимчасову зайнятість осіб, які шукають роботу.

 

 

 

 

 

 

7.Заходи щодо виконання Програми та орієнтовані обсяги

  •  

п/п

Найменування заходу

 

Виконавці

 

Термін виконання

 

Орієнтовані

Обсяги фінансування,тис.грн.

2021 рік

1

 

Визначення обсягу робіт та об’єктів, на яких буде організовано громадські роботи

Виконавчий комітет

Протягом року

 

2

Забезпечення при необхідності доставки безробітніх до місця проведення робіт автотранспортом

Наркевицький ККП

На період виконання громадських робіт

 

3

Забезпечення безробітніх необхідним інвентарем та матеріалами

Наркевицький ККП

На період виконання громадських робіт

 

4

Оплата громадських робіт

 

 

42,700

 

5

Висвітлення позитивного досвіду щодо організації громадських робіт в засобах масової інформації

Виконавчий комітет

Протягом року

 

 

Секретар селищної ради                      Т.М.КОЗАК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                  Додаток

до рішення другої  сесії

селищної ради VІІІ скликання

від 24.12.2020  № 19-2/2020

 

 

 

Перелік видів громадських робіт

 

1. Благоустрій та озеленення територій населених пунктів (вирубка дикоростучих кущів та дерев,  ліквідація стихійних сміттєзвалищ,  викошування трави і бур’янів та їх прибирання, прибирання опалого листя

розчищення тротуарів та доріжок від снігу, очищення від сміття узбіччя доріг, впорядкування території біля автобусних зупинок в населених пунктах, 

ремонтні роботи (побілка та фарбування об’єктів благоустрою), заготівля та порубка дров, прибирання та забір сміття) кладовищ.

2. Підсобні та ремонтні роботи при проведенні ремонтів об’єктів охорони здоров’я.

3. Догляд за особами похилого віку та інвалідами.

4. Впорядкування територій населених пунктів з метою ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, визнаних рішеннями органів  виконавчої влади.

5. Впорядкування місць меморіального поховання, які мають офіційний статус.

6. Підсобні роботи з відновлення пам’яток архітектури, історії та культури.

7. Підсобні роботи в сільській місцевості на ремонті приватних житлових будинків одиноких осіб з числа ветеранів війни та інвалідів, що проводяться за рішеннями  органів місцевого самоврядування.

8. Інформування населення стосовно порядку отримання житлових субсидій спрощеним порядком.

 

 

Секретар селищної ради                         Т.М.КОЗАК

 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь