A A A K K K
для людей із порушенням зору
Наркевицька селищна рада Хмельницького району Хмельницької області громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Рішення сесій №20-2/2020 «Про затвердження Програми організації суспільно корисних робіт для порушників, на яких судом накладено адміністративне стягнення у вигляді виконання суспільно – корисних робіт на 2021-2025 роки»

Кількість переглядів: 220
Скликання: 8 скликання
Сесія: 2 сесія
Тип документу: Рішення сесій
Дата: 24.12.2020
Номер документу: 20-2/2020
Назва документу: Про затвердження Програми організації суспільно корисних робіт для порушників, на яких судом накладено адміністративне стягнення у вигляді виконання суспільно – корисних робіт на 2021-2025 роки
Прикріплені файли:

                                                                                       

 

 

ХМЕЛЬНИЦЬКА ОБЛАСТЬ

НАРКЕВИЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА

Наркевицької селищної об’єднаної територіальної громади

 

 VІІІ скликання

Друга сесія

Р І Ш Е Н Н Я

24 грудня  2020 року           Наркевичі                                 № 20-2/2020

 

Про затвердження Програми організації суспільно

корисних робіт для порушників, на яких судом

накладено адміністративне стягнення у вигляді

виконання суспільно – корисних робіт  на

2021-2025 роки

     Керуючись пунктом 22 частини 1 статті 26, частиною 1 статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до статей 31-1, 325-1, 325-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення, з метою забезпечення виконання  Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту прав дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів», селищна рада

ВИРІШИЛА: 

1. Затвердити Програму організації суспільно корисних робіт для порушників, на яких судом накладено адміністративне стягнення у вигляді виконання суспільно корисних робіт на 2021-2025рік  (додається).

2. Фінансовому відділу селищної ради передбачати кошти для реалізації даної  Програми на 2021-2025 роки в межах фінансових можливостей.

3. Фінансування організації оплачуваних суспільно корисних  робіт, на які направлено осіб для погашення заборгованості зі сплати аліментів, здійснювати за рахунок коштів селищного бюджету в межах фінансових можливостей.

4. Контроль за виконанням  цьогорішенняпокласти на постійнукомісію з питань фінансів, бюджету та планування соціально-економічного розвитку (голова комісії Павлюк І.О.).

Селищний голова                      Л.В.ГУЛА

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

                                                                                            Рішенням другої   сесії

селищної ради VІІІ скликання

                                                                                                   від 24.12.2020 № 20-2/2020

 

Програма

організації суспільно корисних робіт для порушників, на яких судом накладено адміністративне стягнення у вигляді виконання суспільнокорисних робіт на 2021-2025 роки

 

      Паспорт

Програми організації суспільно корисних робіт для порушників, на яких судом накладено адміністративне стягнення у вигляді виконання суспільно корисних робіт на 2021-2025рік  

1.

Ініціатор розроблення Програми

Наркевицька селищна рада

2.

Нормативно - правові акти, що стали підставою для розроблення Програми

Закон України від 07.12.2017 року №2234-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту прав дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів»,  Кодекс України про адміністративні правопорушення 

3.

Розробник Програми

Виконавчий комітет Наркевицької селищної ради

4.

Відповідальний

виконавець Програми

Виконавчий комітет Наркевицької селищної ради

5.

Учасники Програми

Виконавчий комітет Наркевицької селищної ради, Волочиський районний сектор філії Державної установи «Центр пробації» у Хмельницькій області, Волочиський районний відділ державної виконавчої служби Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції(м. Хмельницький)

6.

Термін реалізації Програми

2021 – 2025 роки

7.

Основні джерела фінансування

Селищний бюджет

8.

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми

100,0тис.грн.

9.

Мета програми

Забезпечення  належного виконання рішень щодо стягнення аліментів, зменшення заборгованості зі сплати аліментів, а також належного утримання осіб, які отримують аліменти, шляхом виконання суспільно-корисних робіт, що дозволить вирішувати проблеми громади з питань благоустрою

10.

Очікувані результати виконання програми

Забезпечення виконання вимог законодавчих актів України, щодо виконання порушниками адміністративного стягнення у вигляді суспільно корисних робіт, в інтересах захисту прав та інтересів дітей та примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів боржниками

 

 

1.Загальна характеристика Програми

Благополуччя дітей та їхні права завжди викликали пильну увагу як українського суспільства, так міжнародного співтовариства.

У Декларації прав дитини зазначено, що дитина внаслідок її фізичної і розумової незрілості потребує спеціальної охорони і піклування, включаючи належний правовий захист як до, так і після народження. З огляду на це, дитині законом та іншими засобами має бути забезпечений спеціальний захист і надані можливості та сприятливі умови, що дадуть їй змогу розвиватися фізично, розумово, морально, духовно та соціально, здоровим і нормальним шляхом, в умовах свободи та гідності.

Батьки або інші особи, які виховують дитину, несуть основну відповідальність за забезпечення в межах своїх здібностей і фінансових можливостей умов життя, необхідних для розвитку дитини.

Відповідно до Сімейного кодексу України, способи виконання батьками обов’язку утримувати дитину визначаються за домовленістю між ними чи за рішенням суду у твердій грошовій сумі чи у частці від заробітку.

Слід наголосити, що принцип обов’язковості виконання судових рішень закріплено в Конституції України. Статтею 1291 Основного Закону передбачено, що суд ухвалює рішення іменем України. Судове рішення є обов’язковим до виконання.

Згідно зі статтею 5 Закону України «Про виконавче провадження», примусове виконання рішень про стягнення аліментів покладається на органи державної виконавчої служби та приватних виконавців. Держава забезпечує виконання судового рішення у визначеному законом порядку.

Водночас, варто зазначити, що недосконалість чинного законодавства дозволяє недобросовісним батькам або іншим членам сім’ї ухилятися від виконання свого обов’язку щодо утримання.

Програма організації суспільно корисних робіт для порушників,на яких судом накладено адміністративне стягнення у вигляді виконання суспільно корисних робіт на 2021-2025 роки (далі– Програма) розроблена відповідно до положень Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів», наказу Міністерства юстиції України від 19.03.2013 № 474/5 “Про затвердження Порядку виконання адміністративних стягнень у вигляді громадських робіт, виправних робіт та суспільно-корисних робіт”.

Відповідно до  Закону України від 07.12.2017 року №2234-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту прав дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів», на виконання статей 31-1, 325-1, 325-3  Кодексу України про адміністративні правопорушення  в інтересах захисту прав дітей на утримання організовуються оплачувані суспільно корисні роботи, для осіб на яких судом призначено стягнення покарання у вигляді суспільно корисних робіт. Ці роботи є видом оплачуваних суспільно корисних робіт, які організовуються для реалізації державної політики  захисту прав та інтересів дітей на належне утримання  та примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів. Фінансування організації оплачуваних суспільно корисних робіт для порушників, на яких судом накладено адміністративне стягнення у вигляді суспільно корисних робіт, здійснюється за рахунок коштів селищного  бюджету та інших, не заборонених законодавством джерел.

2. Мета Програми

    Метою Програми є забезпечення  належного виконання рішень щодо стягнення аліментів, зменшення заборгованості зі сплати аліментів, а також належного утримання осіб, які отримують аліменти, шляхом виконання суспільно-корисних робіт, що дозволить  вирішувати проблеми громади з питань благоустрою, озеленення території, ліквідації сміттєзвалищ, відновленні, ремонту та доглядом за пам’ятками архітектури, меморіальними похованнями та об’єктами соціальної сфери, прибирання та утримання в належному санітарному стані придорожніх смуг, вирубка чагарників вздовж доріг та інше.

3. Шляхи і способи розв’язання проблем

 3.1. Шляхами і способами розв’язання проблем є:

1) організація відпрацювання порушниками адміністративного стягнення у вигляді суспільно корисних робіт та примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів в інтересахзахисту прав та інтересів дітей;

2) вдосконалення форм та методів співпраці між Наркевицькою селищною радою та Волочиським районним сектором філії Державної установи «Центр пробації» у Хмельницькій області;

3) вивчення питання щодо необхідності забезпечення інвентарем та іншими засобами праці для проведення суспільно корисних робіт.

3.2.Перелік об’єктів, на яких планується проведення суспільно корисних робіт, а саме:

- об’єкти  комунальне підприємство Наркевицької селищної ради;

- об’єкти старостинських округів (прилеглі  території  адміністративних будівель, сільських будинків культури, сільських клубів, пам’ятників, НВК,  закладів загальної середньої освіти, закладів дошкільної освіти,амбулаторії загальної практики  сімейної медицини , ФАПів; місця відпочинку громадян, стадіони, дитячі майданчики, кладовища, вулиці, прибережні захисні смуги ставків).

У разі виникнення потреби в організації суспільно корисних робіт на інших об’єктах, такі роботи можуть бути організовані за рішенням виконавчого комітету селищної ради.

3.3. Перелік видів оплачуваних суспільно корисних робіт:

- благоустрій території,

- вирубка дикоростучих кущів та дерев,

- ліквідація стихійних сміттєзвалищ,

- викошування трави і бур’янів та їх прибирання,

- прибирання опалого листя,

- розчищення тротуарів та доріжок від снігу,

- очищення від сміття узбіччя доріг,

- впорядкування території біля автобусних зупинок в населених пунктах,

- ремонтні роботи (побілка та фарбування об’єктів благоустрою),


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь