A A A K K K
для людей із порушенням зору
Наркевицька селищна рада Хмельницького району Хмельницької області громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Рішення сесій №8-4/2021 «Про затвердження Порядку використання легкового автомобіля для поїздок, пов’язаних із службовою діяльністю»

Кількість переглядів: 802
Скликання: 8 скликання
Сесія: 4 сесія
Тип документу: Рішення сесій
Дата: 15.02.2021
Номер документу: 8-4/2021
Назва документу: Про затвердження Порядку використання легкового автомобіля для поїздок, пов’язаних із службовою діяльністю
Прикріплені файли:

                                                                                       

 

 

ХМЕЛЬНИЦЬКА ОБЛАСТЬ

НАРКЕВИЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА

Наркевицької селищної об’єднаної територіальної громади

 

 VІІІ скликання

 Р І Ш Е Н Н Я

четвертої сесії

 

15 лютого    2021 року                         Наркевичі                            № 8-4/2021

Про затвердження Порядку використання

легкового автомобіля для поїздок,

пов’язаних із службовою діяльністю

 

                   Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 04.06.2003 № 848 «Про впорядкування використання легкових автомобілів бюджетними установами та організаціями» (зі змінами),  Закону України «Про місцеве самоврядування», з метою  раціонального використання та збереження службового автомобіля, забезпечення виробничої та транспортної  дисципліни селищна рада

ВИРІШИЛА:

     1. Затвердити Порядок використання легкового автомобіля для поїздок із службовою діяльністю (додаток 1).

     2. Затвердити список посадових осіб Наркевицької селищної ради, яким дозволяється користуватись службовим автомобілем у вихідні, святкові та неробочі дні для виконання невідкладної і непередбачуваної роботи відповідно до повноважень, покладених на органи місцевого самоврядування (додаток 2).

     3. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань фінансів, бюджету та планування соціально-економічного розвитку      ( голова Павлюк І.О.)

 

 

 Селищний голова                       Л.В.ГУЛА

 

 

                                          

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                             Додаток 1

                                                                  до рішення Наркевицької селищної

                                                        ради VІІІ скл. від 15. 02.2021 № 8-4/2021

 

ПОРЯДОК

використання легкового автомобіля

для поїздок, пов’язаних із службовою діяльністю

1. Загальні положення

   1.1. Порядок використання легкового автомобіля для поїздок, пов’язаних із службовою діяльністю в Наркевицькій селищні раді (далі – Порядок), розроблено на підставі постанови Кабінету Міністрів України від  04.06.2003 № 848 «Про впорядкування використання легкових автомобілів бюджетними установами та організаціями» (зі змінами), з метою раціонального використання службового автомобіля Наркевицької територіальної громади.

   1.2. Наркевицька селищна рада використовує автомобіль для поїздок, пов’язаних із службовою діяльністю ( далі – службовий автомобіль) – легковий автомобіль модель DUSTER, №  VF1HSRADF57204490 кузова, 2017 року випуску,  колір сірий.

2. Використання службового автомобіля

   2.1. Службовий автомобіль використовується посадовими особами Наркевицької селищної ради виключно для цілей, пов’язаних зі своєю службовою діяльністю в Наркевицькій селищній раді відповідно до діючих норм законодавства, регулюючих порядок використання службового автомобільного транспорту та цього Порядку.

   2.2. Транспортні послуги надаються у межах робочого часу, встановленого Правилами внутрішнього розпорядку. У вихідні, святкові та неробочі дні для виконання невідкладної і непередбачуваної роботи відповідно до повноважень, покладених на органи місцевого самоврядування згідно з чинним законодавством, а також під час службового відрядження транспортні послуги надаються згідно з розпорядження селищного голови та з урахуванням додатку 2 до рішення Наркевицької селищної ради  від  15.02.2021 №  8-4/2021.

   2.3. Обслуговування посадових осіб апарату Наркевицької селищної ради та її структурних підрозділів службовим автомобілем та його утримання здійснюється в межах  асигнувань, передбачених у кошторисі.

   2.4. За дотриманням порядку використання службового автомобіля визначається відповідальна особа.

   2.5. Право на керування службовим автомобілем має водій, який відноситься до працівників Наркевицької селищної ради й має відповідне посвідчення на право керування транспортним засобом, та медичну довідку  відповідного зразка. До управління службовим автомобілем  Наркевицької селищної ради водій допускається після щоденного медичного обстеження.

   2.6. Водію службового автомобіля забороняється допускати до управління автомобілем сторонніх осіб.

   2.7. Право керування службовим автомобілем у разі наявності відповідних документів має:

- Наркевицький селищний голова;

 

 

- заступник  селищного голови;

- завідуючий господарством.

   2.8. Водій, за яким закріплений службовий автомобіль, повинен  дотримуватись Правил дорожнього руху України.

   2.9. Підставою для службового відрядження є належним чином оформлене розпорядження  селищного голови.

   2.10. Документом обліку транспортної роботи службового автомобіля є подорожній лист. Заповнення всіх його реквізитів є обов’язковим. Виїзд службового автомобіля без подорожнього листа  забороняється.

   2.11. Оформлення та видачу подорожнього листа здійснює головний спеціаліст відділу обліку та звітності селищної ради Хабаль І.І., який реєструється в журналі видачі подорожніх листів. Оформлені подорожні листи зберігаються у бухгалтерській службі Наркевицької селищної ради. Після кожної поїздки посадова особа, в розпорядження якої надано автомобіль, у подорожньому листі водія підтверджує особистим підписом  час закінчення обслуговування та пробіг автомобіля.

   2.12. Посадова особа, в розпорядження якої надано службовий автомобіль та/ або відповідальна особа, яка відповідає за дотриманням  порядку використання службового автомобіля, має  здійснювати контроль за його виїздом до місця стоянки та зафіксувати пробіг кілометрів за попередній день.

   2.13. За своєчасність проведення технічного огляду службового автомобіля, технічний стан службового автомобіля, забезпечення його безпечної експлуатації відповідно  до інструкції з експлуатації, чистоту його утримання несе відповідальність водій службового автомобіля. Про необхідність проведення технічного огляду та при потребі проведення ремонту, заміни вузлів та механізмів службового автомобіля водій повідомляє посадову особу, в розпорядженні якої знаходиться службовий автомобіль, та/або відповідальну особу, яка відповідає за дотримання порядку використання службового автомобіля.

   2.14. Посадові особи, в розпорядженні яких надано службовий автомобіль, водій повинні суворо дотримуватись використання лімітів палива і мастильних матеріалів. Облік запчастин,паливно-мастильних матеріалів покладається на начальника відділу обліку та звітності, головного  спеціаліста відповідно до посадової інструкції .

   2.15. Норми витрат пального та мастильних матеріалів на службовий автомобіль Наркевицької селищної ради встановлюються відповідно до Норм витрат палива і мастильних матеріалів на автомобільному транспорті, затверджених наказом Міністерства транспорту України від 10.02.1998 № 43, та технічного  паспорту службового автомобіля й затверджується розпорядженням селищного голови.

   2.16. Збільшення ліміту витрат палива і мастильних матеріалів допускається за розпорядженням селищного голови.

   2.17. Списання пального та мастильних матеріалів проводиться начальником відділу обліку та звітності селищної ради в межах норм, встановлених розпорядженням селищного голови, на підставі подорожніх листів згідно з пробігом службового автомобіля.

   2.18. Наднормативне безпідставне споживання пального та мастильних матеріалів списується за рахунок винної особи.

 

 

 

3. відповідальність за порушення при використанні службового автомобіля

   3.1. У випадку порушення встановленого порядку використання службового автомобіля проводиться службове розслідування для виявлення винних осіб.

   3.2. Водій, причасний до дорожньо-транспортної пригоди, повинен діяти відповідно до правил дорожнього руху України.

   3.3. Особа, винна у скоєнні дорожньо-транспортної пригоди при використанні службового автомобіля несе відповідальність відповідно до чинного законодавства України.

 

Секретар ради                             Т.КОЗАК

                                                            

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                           Додаток 2

                                                                  до рішення Наркевицької селищної

                                                        ради VІІІ скл. від  15.02.2021 № 8-4/2021

 

 

 

СПИСОК

Посадових осіб Наркевицької селищної ради,

яким дозволяється користуватись службовим автомобілем

у вихідні, святкові та неробочі дні для виконання невідкладної і  непередбачуваної роботи відповідно до повноважень, покладених на органи місцевого самоврядування

 

   1.  Наркевицький селищний голова – постійно;

   2.  Заступник Наркевицького селищного голови – постійно

 

 

                                       Секретар ради                                 Т.М.КОЗАК

 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь