A A A K K K
для людей із порушенням зору
Наркевицька селищна рада Хмельницького району Хмельницької області громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Юридична консультація. Легалізація самобудів

Дата: 27.04.2018 08:44
Кількість переглядів: 634

Волочиське бюро правової допомоги інформує

 

Юридична консультація.  Легалізація самобудів

 

В Україні 20 квітня 2018 року вступив в силу закон № 2363-VIII Про внесення зміни до пункту 9 розділу V "Прикінцеві положення" Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" щодо продовження терміну прийняття в експлуатацію об'єктів будівництва, збудованих без дозволу на виконання будівельних робіт.

       Згідно з Законом, легалізації підлягають побудовані в період з 5 серпня 1992 року до 9 квітня 2015 року індивідуальні (садибні) житлові будинки, садові, дачні будинки загальною площею до 300 кв. м, господарські (присадибні) будівлі і споруди загальною площею до 300 кв. м, а також побудовані до 12 березня 2011 року будівлі і споруди сільськогосподарського призначення.

       Перш за все «будівельна амністія» стосується жителів сільської місцевості, які через незнання або територіальну недоступність органів держархбудконтролю не оформили одразу своє будівництво або перебудову. Також ці законодавчі зміни торкаються малого бізнесу – власників фермерських господарств.

       При цьому право на легалізацію не поширюється на багатоповерхові житлові будинки та об'єкти, побудовані з істотними порушеннями законодавства, а також будівельних норм і правил.

       Якщо земельна ділянка, на якій розташований об’єкт, оформлена належним чином, то заявникам для легалізації своїх об’єктів потрібно необхідно звернутися до органів державного архітектурно-будівельного контролю. Зокрема, до Державної архітектурно-будівельної інспекції України та її територіальних органів або до новоутворених органів архбудконтролю на місцях.

       Орган державного архітектурно-будівельного контролю повинен безкоштовно протягом 10 робочих днів з дня подачі заяви за результатами технічного обстеження прийняти рішення щодо введення об’єкта в експлуатацію.

За додатковою інформацією та консультаціями просимо звертатись до  Волочиського бюро правової допомоги, яке знаходиться за адресою: м. Волочиськ, вул. Лисенка, 8-А, тел. (03845) 4-02-82

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь