A A A K K K
для людей із порушенням зору
Наркевицька селищна рада Хмельницького району Хмельницької області громада
Хмельницька область, Хмельницький район

РІШЕННЯ № 87 Про затвердження попереднього висновку стосовно відповідності інтересам та потребам територіальної громади пропозиції щодо ініціювання співробітництва територіальних громад

Дата: 01.08.2019 11:37
Кількість переглядів: 763

 

 

 

 

ХМЕЛЬНИЦЬКА ОБЛАСТЬ

НАРКЕВИЦЬКА СЕЛИЩНА  РАДА

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

8 засідання

 

РІШЕННЯ

від  «24» липня 2019                          Наркевичі                                  №  87

 

Про затвердження попереднього

висновку стосовно відповідності

інтересам  та потребам територіальної

громади пропозиції щодо ініціювання

співробітництва територіальних громад

 

 

Керуючись ст. 11, 52, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування Україні», ст. 5 Закону України «Про співробітництво територіальних громад», виконавчий комітет селищної ради

 

ВИРІШИВ:

 

1. Затвердити попередній висновок стосовно відповідності інтересам та потребам територіальної громади пропозиції щодо ініціювання співробітництва територіальних громад (додається).

         2. Секретарю виконавчого комітету   селищної ради Козак Т.М.                забезпечити надання на розгляд чергової  селищної ради визначеного у пункті 1 цього рішення попереднього висновку та проекту рішення про надання згоди на організацію співробітництва територіальних громад.

         3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на начальника відділу освіти, молоді та спорту селищної ради Буяр Т.П.

 

 

Селищний голова                        Л.В.ГУЛА

 

 

 

 

 

 

 

 

                      Додаток

до рішення виконавчого комітету Наркевицької селищної  ради

  від 24.07. 2019 №  87

 

Попередній висновок стосовно відповідності інтересам та потребам територіальної громади пропозиції щодо ініціювання співробітництва територіальних громад

 

1. Суб’єкт внесення пропозиції:

Наркевицька селищна рада Волочиського району Хмельницької області в особі селищного голови Гули Любов Вячеславівни.

2. Дата внесення пропозиції:

13.06.2019 року. Пропозиція внесена у формі розпорядження Наркевицького селищного голови від 27.06.2019 №50-р «Про ініціювання співробітництва територіальних громад у частині делегування повноважень у сфері надання послуг  дітям з особливими освітніми потребами».

3. Потенційні суб’єкти співробітництва:

Наркевицька селищна об’єднана територіальна громада через Наркевицьку селищну раду Волочиського району Хмельницької області в особі селищного голови Гули Любов Вячеславівни, та

Волочиська міська об’єднана територіальна громада Хмельницької області через Волочиську міську раду Хмельницької  області в особі міського голови Черниченка Костянтина Володимировича.

4. Мета  співробітництва:

- ефективне виконання власних повноважень у сфері освіти при організації надання послуг дітям з особливими освітніми потребами;

- забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами від 2 до 18 років на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти, в тому числі у професійно-технічних навчальних закладах, шляхом проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини з особливими освітніми потребами, надання їм психолого-педагогічної допомоги та забезпечення системного кваліфікованого супроводу можливо через діяльність Комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Волочиської міської ради.

5. Обґрунтування доцільності співробітництва:

Повноваження органів місцевого самоврядування у сфері інклюзивної освіти, визначені Конституцією України, Законами України «Про місцеве самоврядування», «Про освіту», Конвенцією про права дитини та Конвенцією про права інвалідів. Головне завдання органів місцевого самоврядування – забезпечення права дітей на освіту, свободу пересування, охорону здоров’я, безпечне життя і довкілля, задоволення духовних потреб та інших прав при отриманні освітніх послуг.

Відповідно до п.4 Положення про інклюзивно-ресурсний центр затвердженого   Постановою Кабінету Міністрів України від 12.07.2017 року №545 інклюзивно-ресурсні центри утворюються з розрахунку один центр не більш як на 7 тис. дітей, які проживають на території об’єднаної територіальної громади (району).  На території Наркевицької  громади налічується близько 1 тисячі дітей віком від 2 до 18 років, у тому числі  на обліку перебуває 5 дітей з особливими освітніми потребами, тому потреби у створенні окремого Інклюзивно-ресурсного центру немає.  У разі відсутності центру у відповідній об’єднаній територіальній громаді (районі), місті (районі міста) за місцем проживання (навчання) дитини відповідно до п.7 Положення про інклюзивно-ресурсний центр батьки (один з батьків) або законні представники мають право звернутися до найближчого центру. Забезпечити  права дітей з особливими освітніми потребами від 2 до 18 років на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти, в тому числі у професійно-технічних навчальних закладах, шляхом проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини з особливими освітніми потребами, надання їм психолого-педагогічної допомоги та забезпечення системного кваліфікованого супроводу можливо через діяльність Комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Волочиської міської ради у формі делегування йому виконання одного чи кількох завдань з передачею йому відповідних ресурсів.

6. Сфера здійснення співробітництва:

сфера спільних інтересів територіальних громад у межах повноважень органів місцевого самоврядування у сфері освіти при організації надання послуг дітям з особливими освітніми потребами.

7. Форма співробітництва:

делегування одному із суб’єктів співробітництва іншим суб’єктом співробітництва виконання одного чи кількох завдань з передачею йому відповідних ресурсів.

8. Очікувані фінансові результати співробітництва:

фінансування здійснюватиметься відповідно до вимог Бюджетного кодексу України за рахунок коштів місцевого бюджету, обсяги яких буде узгоджено окремою угодою;

фінансовим результатом співробітництва стане ефективне використання бюджетних коштів, кадрових та матеріально-технічних ресурсів.

9. Інші умови співробітництва: -

10. Висновок:

пропозиція щодо ініціювання співробітництва між об’єднаною територіальною громадою Наркевицької селищної ради Волочиського району Хмельницької  області  та об’єднаною територіальною громадою Волочиської міської ради  Хмельницької області, відповідає інтересам та потребам Наркевицької селищної об’єднаної територіальної громади.

 

Секретар виконкому                             Т.КОЗАК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь