A A A K K K
для людей із порушенням зору
Наркевицька селищна рада Хмельницького району Хмельницької області громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Про затвердження Положення про здійснення закупівель товарів, вартість яких є меншою за вартість, що встановлена в абзацах другому і третьому частини першої статті 2 Закону України "Про публічні закупівлі" із застосуванням електронного каталогу “Proz

Дата: 01.02.2020 11:11
Кількість переглядів: 331

Фото без опису

ХМЕЛЬНИЦЬКА ОБЛАСТЬ ВОЛОЧИСЬКИЙ РАЙОН

НАРКЕВИЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА

Наркевицької селищної об’єднаної територіальної громади

VІІ скликання

ПРОЕКТ  РІШЕННЯ

__ _______ 2020 року                Наркевичі                                  № ___

Про затвердження Положення про здійснення закупівель товарів, вартість яких є меншою за вартість, що встановлена в абзацах другому і третьому частини першої статті 2 Закону України "Про публічні закупівлі" із застосуванням електронного каталогу “Prozorro Market”

 

         З метою впорядкування здійснення закупівлі товарів, вартість яких є меншою за вартість, що встановлена в абзацах другому і третьому частини першої статті 2 Закону України "Про публічні закупівлі" в Наркевицькій селищній раді з використанням електронного каталогу “Prozorro Market”, керуючись ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» селищна рада: 

ВИРІШИЛА:

 

        1. Затвердити Положення про здійснення закупівель товарів, вартість яких є   меншою за вартість, що встановлена в абзацах другому і третьому частини першої статті 2 Закону України "Про публічні закупівлі" із використанням електронного каталогу “Prozorro Market”, що додається.

   2.Визначити начальника відділу економічного розвитку та інвестицій – Васіліну Аліну Вікторівну відповідальною особою за проведення допорогових закупівель в Наркевицькій селищній раді

  3.Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань планування,фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку (голова комісії Павлюк І.О.)

 

                          Селищний голова                                    Л.В.ГУЛА

 

 

 

 

 

                                                                                      ЗАТВЕРДЖЕНО

                                                                                      Рішенням шістдесят другої сесії

                                                                                 Селищної ради від  02.2020р № 62/2020

 

Положення

 про здійснення закупівель товарів, вартість яких є меншою за вартість, що встановлена в абзацах другому і третьому частини першої статті 2 Закону України "Про публічні закупівлі" із використанням електронного каталогу “Prozorro Market”

 

  1. Загальні положення

Положення про здійснення закупівлі товарів, вартість яких є меншою за вартість, що встановлена в абзацах другому і третьому частини першої статті 2 Закону України "Про публічні закупівлі" (далі - Закон) визначає порядок проведення закупівель із використанням електронного каталогу “Prozorro Market” (далі - Положення). 

Положення розроблено з метою дотримання основних принципів здійснення закупівель, закріплених Законом, а саме: 

  • добросовісна конкуренція серед Учасників;
  • максимальна економія та ефективність;
  • відкритість та прозорість на всіх стадіях закупівель;
  • недискримінація Учасників;
  • об’єктивна та неупереджена оцінка тендерних пропозицій;
  • запобігання корупційним діям і зловживанням.

 

1. Загальні  положення

1.1. Положення застосовується у разі наявності потрібного товару в електронному каталозі “Prozorro Мarket”.

1.2. У цьому Положенні поняття та терміни вживаються у такому значенні:

відповідальна особа/відповідальні особи (відповідальна особа)  – посадова особа Замовника, призначена відповідальною за підготовку та проведення закупівлі з використанням електронного каталогу “Prozorro Мarket”;

електронний каталог “Prozorro Мarket” (е-каталог) – систематизована база актуальних пропозицій, що формується, наповнюється та супроводжується адміністратором е-каталогу в електронній системі закупівель та використовується замовниками з метою відбору постачальника товару (товарів), вартість якого (яких) є меншою за вартість, що встановлена в абзацах другому і третьому частини першої статті 2 Закону;

пропозиція, що розміщена в е-каталозі  (Пропозиція) –  запропонований постачальником товар (товари), що верифіковані адміністратором електронного каталогу, та мають ціну від постачальника;

постачальник в е-каталозі (Постачальник) - фізична особа, у тому числі фізична особа - підприємець, юридична особа (резидент або нерезидент), що кваліфікована адміністратором е-каталогу за певною групою товарів та подала Пропозицію в е-каталозі.

Інші терміни вживаються у значенні, наведеному в Законі та постанові Кабінету Міністрів України від 24.02.2016 № 166 “Про затвердження Порядку функціонування  електронної системи закупівель та проведення авторизації електронних майданчиків”.

 

 

2. Засади діяльності Відповідальної особи

2.1. Для організації та проведення закупівель через е-каталог призначається одна або декілька Відповідальних осіб із числа співробітників.

2.2. Призначення Відповідальною особою не повинно створювати конфлікт між інтересами Замовника та Постачальника, наявність якого може вплинути на об’єктивність і неупередженість прийняття рішень щодо вибору Пропозиції.

2.3. З метою забезпечення безперервності процесу закупівель із застосування е-каталогу, на час відсутності Відповідальної особи призначається виконуючий обов'язки такої особи. 

2.4. Відповідальна особа забезпечує належну організацію та проведення закупівель із використанням е-каталогу.

На Відповідальну особу покладаються наступні функції:

  •     забезпечення включення закупівлі з використанням е-каталогу у додаток до річного плану закупівель;

-  вибір найбільш ефективної Пропозиції, що максимально відповідає потребам;

- забезпечення оприлюднення звітів про укладені договори за результатами закупівель із застосуванням  е-каталогу;

-  інші дії, передбачені цим Положенням, законодавством про публічні закупівлі, наказом ДП “ПРОЗОРРО” “Про затвердження Інструкції з використання е-каталогу “Prozorro-market” №16 від 22.04.2019 року та нормативними актами Підприємства (установи тощо, залежить від того яку форму має замовник).

2.5. Відповідальна особа:

- бере участь у плануванні видатків і визначенні потреби у товарах, що будуть закуповуватися;

- одержувати від структурних підрозділів та ініціатора закупівлі інформацію, необхідну для проведення закупівлі  з використанням  е-каталогу;

  - інші дії необхідні для виконання своїх функцій, передбачені цим Положенням, законодавством про публічні закупівлі, наказом ДП “ПРОЗОРРО” “Про затвердження Інструкції з використання е-каталогу Prozorro-market” №16 від 22.04.2019 року та нормативними актами Підприємства (установи тощо, залежить від того яку форму має замовник).

2.6. Відповідальна особа:

- організовує та проводить закупівлі з використанням е-каталогу  відповідно до цього Положення та Річного плану закупівель та нормативних документів, що регулюють діяльність у цій сфері;

- має дотримуватися норм законодавства у сфері публічних закупівель, в тому числі положень нормативних актів, що регулюють питання проведення закупівель із застосуванням е-каталогу;

- розміщує інформацію про закупівлі з використанням  е-каталогу і звітів про укладені договори, за результатами таких закупівель, на веб-порталі Уповноваженого органу через авторизований електронний майданчик.

 

3. Порядок проведення закупівлі через е-каталог

3.1. Відповідальна особа забезпечує підготовку закупівлі через е-каталог з урахуванням положень наказу ДП “Прозорро” “Про затвердження Інструкції з використання е-каталогу Prozorro-market” № 16 від 22.04.2019 року та листа Міністерства економічного розвитку і торгівлі України “Щодо використання електронних каталогів” від 26.06.2019р. №3304-04/26625-08.

3.2. Закупівлі з використанням  е-каталогу вносяться  у додаток до річного плану закупівель із зазначенням в полі “Процедура закупівлі” - “звіт про укладений договір”, а в полі “Примітки” - “е-каталог”.

3.3. Відповідальна особа самостійно формує технічні та інші вимоги до предмету закупівлі або отримує такі вимоги від підрозділу, що ініціює закупівлю.

3.4. Відповідальна особа аналізує  товари, що запропоновані в е-каталозі через авторизований електронний майданчик, що підключений до електронного каталогу “Prozorro Market”, та обирає той товар, що максимально відповідає вимогам сформованим до конкретного предмета закупівлі. 

3.5. При здійсненні закупівель з використанням е-каталог відповідальна особа може використовувати примірні договори для електронного каталогу “Prozorro Market” (https://prozorro.gov.ua/news/tipovij-dogovir-dlya-prozorro-market).

 

4. Звіт про укладений договір.

4.1. Відповідальна особа розміщує або організовує розміщення звітів про укладені договори, що були укладені за результатами закупівель через е-каталоги, з дотриманням вимог та строків передбачених чинним законодавством.  

 

 

 

Секретар селищної ради                           Т.М.КОЗАК

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь