A A A K K K
для людей із порушенням зору
Наркевицька селищна рада Хмельницького району Хмельницької області громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Про встановлення розміру кошторисної заробітної плати, який враховується при визначенні вартості будівництва(нового будівництва, реконструкції, реставрації, капітального ремонту, технічного переоснащення) об’єктів, що споруджуються із залученням

Дата: 01.02.2020 11:13
Кількість переглядів: 978

 

ХМЕЛЬНИЦЬКА ОБЛАСТЬ ВОЛОЧИСЬКИЙ РАЙОН

НАРКЕВИЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА

Наркевицької селищної об’єднаної територіальної громади

VІІ скликання

62  сесія селищної ради

ПРОЕКТ Р І Ш Е Н Н Я

     2020 року                                    Наркевичі                                                № 62/2029 

Про встановлення розміру кошторисної заробітної

плати, який враховується при визначенні вартості

будівництва(нового будівництва, реконструкції, реставрації,

капітального ремонту, технічного переоснащення)

об’єктів, що споруджуються із залученням бюджетних

коштів , коштів державних і комунальних

підприємств, установ та організацій ,

а також кредитів наданих під державні гарантії

                           Відповідно до наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 27 липня 2018 року №196 «Про внесення змін до Порядку розрахунку розміру кошторисної заробітної плати, який враховується при визначенні вартості будівництва об’єктів», враховуючи постанову Кабінету Міністрів України від 11 липня 2018 р.  № 546 «Про схвалення Прогнозу економічного і соціального розвитку України на 2019-2021 роки», офіційні дані Державної служби статистики України про середньомісячну заробітну плату за видами економічної діяльності у 2019 році  ( січень-листопад 2019 року), керуючись ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»  сесія селищної ради

В И Р І Ш И Л А:

   1.  Затвердити перелік  підрядників, дані яких будуть прийматись для розрахунку кошторисної заробітної  плати, згідно з додатком.

  2.  Прийняти для розрахунку вартості будівництва  усереднені дані  підрядних організацій будівельної галузі, згідно з додатком.

    3. Встановити розмір кошторисної  заробітної плати, який враховується при визначенні вартості будівництва(нового будівництва, реконструкції, реставрації, капітального ремонту, технічного переоснащення)об’єктів, що споруджуються із залученням бюджетних коштів , коштів державних і комунальних підприємств, установ та організацій ,а також кредитів наданих під державні гарантії  на рівні 9337,10 грн., що відповідає середньому розряду складності робіт 3,8  для звичайних умов будівництва.

   4. Координацію роботи щодо виконання цього рішення покласти на начальника відділу економічного розвитку та інвестицій Васіліну А.В., контроль на постійну комісію з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку ( голова комісії Павлюк І.О.).

 

Селищний голова __________Л.В.ГУЛА

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                         Додаток

                                                                                до рішення  шістдесят другої сесії

                                                                                селищної ради від  02.2020р. № 22/2020

 

Розрахунок

розміру кошторисної заробітної плати, який враховується при визначенні вартості будівництва об'єктів, що споруджуються із залученням коштів міського бюджету, комунальних підприємств, установ та організацій, а також кредитів наданих під державні гарантії (виходячи з рівня прожиткового мінімуму для працездатних осіб, прийнятого Державним бюджетом на 2020 рік)

 

Для проведення розрахунку розміру заробітної плати працівника враховані норми витрат на оплату праці, що передбачені Галузевою угодою між Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Об'єднанням роботодавців «Всеукраїнська конфедерація роботодавців житлово- комунальної галузі України» та Центральним комітетом профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення України на 2019-2020 роки, що зареєстрована Міністерством соціальної політики України 12.10.2018 року, реєстраційний № 24  та Порядок розрахунку розміру кошторисної заробітної плати, який враховується при визначенні вартості будівництва об'єктів, затверджений наказом Мінрегіону від 20.10.2016 року № 281.

1. Розмір кошторисної заробітної плати для звичайних умов будівництва при складності робіт 3,8 визначається за такою формулою:

ЗПкошт. = ЗПтар. + ЗПдодатк

де, ЗПтар – тарифна частина середньомісячної заробітної плати у будівництві;

ЗПдодак – додаткова заробітна плата та інші заохочувальні та компенсаційні

виплати.

Тарифна частина середньомісячної заробітної плати (ЗПтар) визначається за такою формулою:

ЗПтар. = ЗПмін * Кгалуз * Ксер.роз.

де, ЗПмін – середньозважений розмір мінімальної заробітної плати (в даному розрахунку, у відповідності до законодавчих змін, мінімальну зарплату замінено на мінімальну тарифну ставку (оклад) за просту некваліфіковану працю, що відповідає розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб). Визначається за формулою:

ЗПмін = (ЗПмін.1 * N1+ ЗПмін.2 * N2+ ... + ЗПмін.3 * Nі)/12

де ЗПмін.1, ЗПмін.2, ЗПмін.3 – розмір мін. з/пл (прожиткового мінімуму), що встановлений у відповідних періодах розрахункового року згідно із законом про Державний бюджет України на відповідний рік;

N1, N2,... Nі – кількість місяців розрахункового року, на які встановлено відповідний розмір мінімальної заробітної плати.

У відповідності до Закону України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» (далі - Закон) розрахунковою величиною для розрахунку мінімальної тарифної ставки (окладу) за просту некваліфіковану працю є розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб, який встановлено Законом з 1 січня – 2102,00 грн., з 1 липня - 2197,00 грн., з 1 грудня 2270,00 грн. Мінімальна тарифна ставка працівника 1 тарифного розряду встановлюється на рівні 231 відсоток розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб (пункт 2.9 Галузевої угоди).

Таким чином розмір мінімальної тарифної ставки робітника 1 тарифного розряду складає:

ЗПмін.1 = (2102,00 грн*231%)=4855,62

ЗПмін.2 =(2197,00 грн*231 %)=5075,07

ЗПмін.3=(2270*231%)=5243,70

 

ЗПмін= (4855,62*6+5075,07*5+5243,70*1)/12=4979,40 грн

Кгалуз = 1,28 – коефіцієнт, що передбачає збільшення мінімальної тарифної ставки робітника І розряду для будівельно-монтажних і ремонтно-будівельних робіт, монтажу, технічного обслуговування та ремонту фонтанів, ліфтів і диспетчерських систем (додаток 2 до Галузевої угоди (пункт 3.1.4)).

Ксер.роз. - коефіцієнт переходу від першого розряду складності робіт до розряду 4 відповідно до додатка А ДСТУ-Н Б Д. 1.1-2:2013 «Настанова щодо визначення прямих витрат у вартості будівництва» (Ксер.роз. = 1,308).

ЗПтар =4979,40 * 1,28 * 1,308 = 8336,70 грн.

Всього основна заробітна плата складає 8336,70грн.

 

Додаткова заробітна плата та інші заохочувальні та компенсаційні виплати визначаються за такою формулою:

ЗПдодатк = ЗПшк + ЗПмайст + ЗПважл.р + ЗПвис.дос. + ЗПі + ЗПвідпуст

Зазначені надбавки та доплати до тарифних ставок (за виконання особливо важливої роботи, високі досягнення у праці, шкідливі умови праці, професійну майстерність, інші надбавки) у даними підрядних організаціях відсутні.

ЗПшк – доплата за роботу у важких і шкідливих та особливо важких і особливо шкідливих умовах праці

ЗПмайст – надбавка за високу професійну майстерність

ЗПважл.р – надбавка за виконання особливо важливої роботи

ЗПвис.дос – надбавка за високі досягнення у праці

ЗПі – інші надбавки та доплати, визначені згідно з галузевими (міжгалузевими) угодами (за керівництво бригадою, за інтенсивність праці, на період освоєння нових норм трудових затрат, за класність водіям, вислуга років тощо)

ЗПвідпуст - кошти на оплату щорічних основних та додаткових відпусток визначаються за такою формулою:

ЗПвідпуст = (ЗПтар + ЗПшк + ЗПмайст + ЗПважл.р + ЗПвис.дос + ЗПі) * Квідпуст

де Квідпуст – коефіцієнт, що враховує середній рівень основних і додаткових відпусток (порівняно з місячною заробітною платою), які надаються відповідно до статей 6 і 7 Закону України «Про відпустки» (Квідпуст = 0,12)

ЗПдодат = 8336,70 х 0,12 = 1000,40 грн.

Таким чином, розмір кошторисної заробітної плати для звичайних умов будівництва при складності робіт 3,8 становить:

ЗПтар =8336,70+1000,40 =9337,10 грн.

Розмір кошторисної заробітної плати, який враховується при визначенні вартості будівництва, нового будівництва, реконструкції, реставрації, капітального та поточного ремонту, технічного переоснащення об’єктів, що споруджуються із залученням бюджетних коштів, коштів державних і комунальних підприємств, установ та організацій, а також кредитів, наданих під державні гарантії на 2019 рік становить – 9337,10 грн.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь