A A A K K K
для людей із порушенням зору
Наркевицька селищна рада Хмельницького району Хмельницької області громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19

Дата: 12.03.2020 15:13
Кількість переглядів: 465

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

від 11 березня 2020 р. № 211

Київ

 

 

 

 

Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19

 

Відповідно до статті 29 Закону України “Про захист населення від інфекційних хвороб” з метою запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19 та з урахуванням рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 10 березня 2020 р. Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Установити з 12 березня до 3 квітня 2020 р. на усій території України карантин, заборонивши:

відвідування закладів освіти її здобувачами;

проведення всіх масових заходів, у яких бере участь понад 200 осіб, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування. Спортивні заходи дозволяється проводити без участі глядачів (уболівальників).

2. Міністерствам, іншим центральним органам виконавчої влади, обласним, Київській міській державним адміністраціям разом з органами місцевого самоврядування забезпечити:

організацію виконання та контроль за дотриманням на відповідній території вимог цієї постанови, своєчасним і повним проведенням профілактичних і протиепідемічних заходів;

подання щодня Міністерству охорони здоров’я інформації про здійснення заходів щодо запобігання поширенню коронавірусу COVID-19 для її узагальнення та інформування Кабінету Міністрів України.

        Прем’єр-міністр України                                   Д. ШМИГАЛЬ

Інд. 73

ЕЛЕКТРОННА ПОШТА

Департамент освіти і науки облдержадміністрації 

від 12.03.2020 № 749-41/2020

 

Керівникам місцевих органів управління освітою

 

Керівникам закладів освіти

 

Керівникам інклюзивно-ресурсних центрів

 

Ректору обласного інституту  післядипломної педагогічної освіти

 

          Звертаємо увагу на забезпечення закладами освіти неухильного виконання  постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня2020 року               № 211 (далі – Постанова) щодо введення карантину на період з 12 березня                              до 03 квітня 2020 року та заборону відвідування закладів освіти  (дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійно (професійно-технічної,  фахової передвищої, вищої, післядипломної освіти, інклюзивно-ресурсних центрів) здобувачами освіти, проведення  усіх масових заходів, проведення інформування серед учасників освітнього процесу щодо заходів запобігання хвороби, проявів хвороби та порядку дій у випадку захворювання.

         З метою виконання навчальних програм рекомендуємо організувати навчання з використанням дистанційних технологій, внести зміни                               до календарного планування, передбачивши відпрацювання окремих тем, ущільнення навчального матеріалу після завершення карантину. Керівникам закладів освіти для введення карантину необхідно видати наказ                              про установлення карантину на період з 12 березня по  03  квітня 2020 року.

        

Також звертаємо увагу на можливість часткового переведення працівників  закладів освіти на роботу у дистанційному режимі, при тому забезпечити належний санітарно-гігієнічний режим у закладах освіти.

         При організації роботи закладів освіти в період карантину рекомендуємо користуватися листом Міністерства освіти і науки України від 11.03.2020                № 1/9-154.

         Керівники місцевих органів управління освітою та керівники закладів освіти несуть персональну відповідальність за невиконання Постанови.

         Звертаємо увагу, що ст. 325 Кримінального Кодексу України                           за порушення правил та норм, встановлених з метою запобігання епідемічних та інших інфекційних захворювань, караються штрафом до 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців чи обмеженням волі на строк до трьох років.

 

         Додаток: на 3 арк.

 

 

 

 

 

 

 

Директор Департаменту              Олег ФАСОЛЯ

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь