Наркевицька селищна рада Хмельницького району Хмельницької області громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Про затвердження Регламенту Наркевицької селищної ради VІІІ скликання

Дата: 08.12.2020 11:53
Кількість переглядів: 306

 

 

ХМЕЛЬНИЦЬКА ОБЛАСТЬ

НАРКЕВИЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА

Наркевицької селищної об’єднаної територіальної громади

 VІІІ скликання

друга  сесія

ПРОЕКТ Р І Ш Е Н Н Я

 

 

 грудня     2020 року          Наркевичі                                         №    /2020

Про затвердження Регламенту

Наркевицької селищної ради

VІІІ скликання

 

  Керуючись    п. 1 ч. 1 ст. 26, ч.ч. 14, 15 ст. 46, ч. 1 ст. 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  за рекомендацією постійної комісії з питань регламенту, депутатської діяльності, етики, прав людини та законності, селищна  рада

В И Р І Ш И Л А:

 

  1. Затвердити Регламент  Наркевицької селищної  ради VІІІ скликання (Додається).
  2. Визнати таким, що втратило чинність рі шення міської ради від 11 грудня 2018 року № 3-2/2015 «Про затвердження Регламенту Наркевицької селищної ради»
  3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з питань регламенту, депутатської діяльності, етики, прав людини та законності.

 

 

 

Селищний голова                             Л.В.ГУЛА

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

 рішення селищної ради VІІІ скл.

№      від

РЕГЛАМЕНТ

Наркевицької селищної  ради

VІІІ скликання

 

Регламент Наркевицької селищної  ради VIIІ скликання (далі - Регламент) – це нормативно-правовий акт, який встановлює порядок діяльності Наркевицької селищної ради, її органів та посадових осіб, депутатських фракцій, депутатів, порядок скликання та проведення сесій ради, підготовки і розгляду питань на пленарних засіданнях, прийняття рішень ради та визначає інші питання роботи Наркевицької селищної  ради (далі – Рада) та її органів.

Якщо законодавством України встановлено іншу процедуру розгляду Радою окремих питань, зазначені питання розглядаються в порядку, передбаченому чинним законодавством.

 

РОЗДІЛ 1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

 

Наркевицька селищна рада – представницький орган місцевого самоврядування, що представляє Наркевицьку  територіальну громаду та здійснює від її імені та в її інтересах функції і повноваження місцевого самоврядування, визначені Конституцією України, Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про статус депутатів місцевих рад», Європейською Хартією місцевого самоврядування та іншими нормативно - правовими актами.  

1.2. Селищна рада має право розглядати будь-яке питання, що належить до її відання.

1.3. Порядок діяльності Наркевицької селищної  ради, її органів і посадових осіб визначається Конституцією України, законами України та цим Регламентом.

1.4. Головною посадовою особою на території Наркевицької територіальної громади є селищний голова. На селищного голову поширюються повноваження та гарантії депутатів селищної ради.

1.5. Наркевицька селищна рада є юридичною особою і діє самостійно в межах повноважень, наданих їй законодавством, має власну печатку, рахунки в банках, символіку, може від свого імені набувати майнових і особистих немайнових прав та нести  обов'язки, бути позивачем і відповідачем у суді, господарському суді та мати інші реквізити та повноваження.

1.6. Рішення селищної ради, прийняті в межах її повноважень, обов'язкові для виконання всіма розташованими на території громади органами виконавчої влади, об'єднаннями громадян, підприємствами, установами й організаціями, посадовими особами, а також громадянами, які постійно або тимчасово проживають на території Наркевицької територіальної громади.

1.7. Термін повноважень депутатів Наркевицької селищної ради восьмого скликання визначається Конституцією України.

1.8. На будинку, в приміщенні, де працює селищна рада та її виконавчий комітет, встановлюється Державний Прапор України та герб громади.

1.9. Робота Наркевицької селищної ради ведеться українською мовою.

 

Стаття 2. Основні принципи діяльності Ради

 

2.1. Діяльність Ради здійснюється на принципах:

2.1.1. народовладдя;

2.1.2. законності;

2.1.3. гласності;

2.1.4. колегіальності;

2.1.5. поєднання місцевих і державних інтересів;

2.1.6. виборності;

2.1.7. правової, організаційної і матеріально-фінансової самостійності в межах повноважень, визначених законодавством України;

2.1.8. підзвітності і відповідальності перед Наркевицькою територіальною громадою;

2.1.9. судового захисту прав місцевого самоврядування.

 

Стаття 3. Порядок затвердження, внесення змін і доповнень до Регламенту, контролю за його дотриманням

 

3.1. Для врегулювання своєї роботи селищна рада затверджує регламент. Регламент Наркевицької селищної  ради визначає:

3.1.1. порядок скликання і проведення сесій селищної ради;

3.1.2. формування її органів;

3.1.3. процедуру підготовки, розгляду та прийняття рішень;

3.1.4 функції органів селищної ради та її посадових осіб;

3.1.5 правила депутатської поведінки та етики і заходи впливу щодо тих депутатів ради, які порушують ці правила, а також інші питання діяльності селищної ради.

Регламент селищної  ради не може суперечити чинному законодавству України.

3.2. Регламент Наркевицької селищної ради затверджується на пленарному засіданні ради більшістю голосів від загального складу депутатів Наркевицької селищної ради.

3.3. Забезпечення дотримання Регламенту покладається на головуючого на пленарному засіданні Наркевицької селищної  ради.

3.4. Контроль за дотриманням Регламенту покладається на відповідну постійну   комісію з питань регламенту, депутатської діяльності, етики, прав людини та законності Наркевицької селищної ради.

3.5. Пропозиції про внесення змін і доповнень до Регламенту селищної ради підлягають обов'язковому розгляду постійною комісією з питань регламенту, депутатської діяльності, етики, прав людини та законності.

3.6. Зміни та доповнення до цього Регламенту приймаються більшістю голосів від загального складу депутатів Наркевицької селищної  ради.

3.7. Регламент Наркевицької селищної  ради діє до моменту затвердження Регламенту ради нового скликання.

 

 Стаття 4. Відкритість та гласність роботи селищної ради

 

4.1 Пленарні засідання селищної ради, засідання постійних комісій, а також тимчасових контрольних та інших комісій ради є відкритими і гласними, крім випадків, встановлених законами України. Усі засідання Ради, є відкритими, окрім засідань чи розгляду окремих питань, закритий розгляд яких передбачено законом. Засідання тимчасових контрольних комісій можуть проводитись закрито у порядку визначеному законом, комісія може прийняти рішення про закрите засідання. В окремих випадках згідно діючого законодавства відповідно до рішення комісії може бути проведене закрите засідання.

4.2.Відкритість роботи селищної ради забезпечується шляхом присутності представників засобів масової інформації, які акредитовані при  селищній раді, а також запрошених осіб, почесних гостей і членів територіальної громади на пленарних засіданнях ради та засіданнях її комісій в порядку, передбаченому Регламентом ради. Представники ЗМІ, які присутні на засіданнях селищної ради чи її органів зобов’язані дотримуватися положень Регламенту селищної ради. Своїми діями вони не повинні  перешкоджати чи створювати незручності роботі депутатів та інших представників ради та її органів.

4.3.Гласність роботи ради забезпечується шляхом проведення у залі засідань шляхом розміщення інформації на офіційному сайті Наркевицької селищної ради (надалі - сайт ради).

 4.4. Проекти рішень селищної ради, прийняті рішення селищної ради, протоколи сесій, графіки засідань постійних комісій, протоколи засідань постійних комісій селищної ради з висновками та рекомендаціями, оприлюднюються і надаються на запит відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації». Кожен проект рішення міської ради та її виконавчого комітету з усіма додатками публікується на сайті окремо, із обов'язковим зазначенням дати публікації та дати останньої зміни.

4.5. Відкритість та гласність у діяльності ради забезпечується також через стабільне і прогнозоване функціонування сайту ради. При функціонуванні сайту ради повинно бути забезпечено:

4.5.1.розміщення Регламенту ради;

4.5.2.технічну можливість у будь-який час доби переглядати, поширювати, копіювати (зберігати) і роздруковувати будь-які матеріали з сайту ради;

4.5.3. розміщення результатів голосувань, протоколів і рішень засідань ради та її органів (постійних та інших комісій);

4.5.4. розміщення в порядку визначеному Законом України «Про доступ до публічної інформації» проектів рішень;

4.5.5. розміщення інформації про селищного голову, його заступника, секретаря селищної ради, депутатів, членів виконавчого комітету, керівників виконавчих органів, яка включає основні біографічні відомості, декларації про доходи, дні і місце прийому, контакти для листування та телефонного зв’язку;

4.5.6. розміщення інформації про плани роботи ради, в т.ч. дату, місце і порядок денний засідання ради та її органів;

4.5.7.розміщення звітів селищного голови, його заступників, депутатів, постійних та тимчасових контрольних комісій ради

4.6. Представники трудових колективів, об'єднань громадян, фахівці, експерти, громадяни допускаються в зал засідань за попереднім записом при наявності вільних місць та умов, що забезпечують нормальну діяльність селищної ради.

4.7. Всі присутні на пленарному засіданні зобов’язані суворо дотримуватися норм етики та Регламенту, не порушувати порядок в залі засідань.

4.8. Заявки про бажання бути присутніми на пленарному засіданні подаються завчасно селищному голові не пізніше, ніж за день до початку засідання селищної ради.

4.9. Контроль за допуском та присутністю зацікавлених осіб на засіданнях ради здійснює секретар ради.

 

 

https://rada.info/upload/users_files/04403444/a810305e1b8257eaffb92efe37dd33db.doc


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь