A A A K K K
для людей із порушенням зору
Наркевицька селищна рада Хмельницького району Хмельницької області громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Про Програму розвитку фізкультури і спорту на території Наркевицької селищної ради на 2021-2025 роки

Дата: 08.12.2020 12:01
Кількість переглядів: 221

                        

 

 

Фото без опису

ХМЕЛЬНИЦЬКА ОБЛАСТЬ

НАРКЕВИЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА

Наркевицької селищної об’єднаної територіальної громади

 

 VІІІ скликання

Перша сесія

Р І Ш Е Н Н Я

грудня   2020 року                    Наркевичі                              №  2/2020

 

Про Програму розвитку фізкультури

 і спорту на території Наркевицької

селищної ради на 2021-2025 роки

 

Відповідно до пункту 22 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про фізичну культуру і спорт» селищна рада

ВИРІШИЛА:

1.Затвердити Програму розвитку фізкультури і спорту на території Наркевицької селищної ради на 2021-2025 роки (додається).

2.Виконавчому комітету селищної ради при формуванні селищного бюджету передбачити і здійснювати у процесі виконання селищного бюджету видатки на реалізацію даної програми.

3.Рішення тринадцятої сесії селищної ради VІІ скликання № 7-13/2016  від 13.09.2016 «Про програму розвитку фізкультури і спорту на території Наркевицької селищної ради на 2016-2020 роки» зняти з контролю.

4.Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію селищної ради з питань культури, охорони здоров’я, фізкультур  спорту та соціального захисту населення (голова  Чорна Л.А.).

 

Селищний голова                     Л.В.ГУЛА

 

    

                                                                         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                        ЗАТВЕРДЖЕНО

                                                 рішенням другої сесії селищної ради

                  VІІІ скликання від

 

                                           ПРОГРАМА

розвитку фізичної культури і спорту

на території Наркевицької селищної ради

на 2021-2025 роки                                             

І.Загальні положення

Програма розвитку фізичної культури і спорту на території Наркевицької селищної ради на 2021-2025 роки (далі - Програма) розроблена на виконання Закону України «Про фізичну культуру і спорт», Указу Президента України від 2 серпня 2006року № 667 «Про національний план дій щодо реалізації державної політики у сфері фізичної культури і спорту» та зважаючи на важливу роль щодо розвитку фізичної культури і спорту на території громади.

У Програмі враховано положення Закону України «Про фізичну культуру і спорт», Національну доктрину розвитку фізичної культури і спорту, укази Президента України, Програму діяльності Кабінету Міністрів України, інші програмні, законодавчі та нормативно-правові документи щодо регулювання розвитку фізичної культури та спорту, а також методичні рекомендації щодо формування і реалізації регіональних програм розвитку фізичної культури і спорту, затверджених Міністерством України у справах сім’ї, молоді та спорту. Програма входить до системи заходів, спрямованих на забезпечення реалізації стратегічних пріоритетів розвитку фізичної культури і спорту, визначених у Концепції Державної програми розвитку фізичної культури і спорту .

Фізична культура і спорт є важливою складовою частиною виховного процесу дітей і підлітків, учнівської та студентської молоді і відіграють значну роль у зміцненні здоров’я, підвищенні фізичних і функціональних можливостей організму людини, забезпеченні здорового дозвілля, збереженні тривалості активного життя дорослого населення. У селищній громаді проводиться робота, спрямована на стабілізацію розвитку масової фізичної культури і спорту, збереження та примноження всіх складових її діяльності. Проте, незважаючи на отримані досягнення і здобутки, рівень розвитку фізичного виховання, фізичної культури і спорту мало відповідає сучасним вимогам і не може задовольнити потреби населення.

Варто відокремити основні проблемні питання галузі. Насамперед, це незадовільний стан утримання і використання матеріально-технічної бази фізичної культури і спорту . Через відсутність стабільних джерел фінансування діюча система спортивних споруд не відповідає санітарно-гігієнічним і технічним вимогам.

Недостатня увага приділяється фізичному вихованню в сім’ях, відбувається згортання фізкультурно-оздоровчої та спортивно-масової роботи у виробничій сфері.

Зазначені проблеми розвитку фізкультурно-оздоровчої і спортивно-масової роботи та зумовлені ними негативні соціальні наслідки не знайшли адекватного відображення у суспільній свідомості як проблеми загальносоціального значення. Громадська думка та соціальна практика здебільшого ігнорують можливості фізичної культури і спорту у вирішенні важливих соціально-економічних проблем. Це призвело до значного погіршення фізичного стану працездатної частини населення, зростанню захворювань, посиленню проявів тютюнопаління, алкоголізму, наркоманії тощо.

Звідси випливає гостра потреба у визначенні програмних підходів та пріоритетних напрямів фізичного виховання, фізичної культури і спорту, необхідності формування, насамперед у молоді, позитивного іміджу спортивно-масової роботи, які б забезпечували ефективне функціонування галузі в сучасних умовах.

2. Мета Програми

     Ця Програма спрямована на забезпечення розвитку сільської інфраструктури фізкультурно - оздоровчої та спортивно-масової роботи за місцем навчання, роботи, проживання та відпочинку жителів громади.

 3. Фінансове і ресурсне забезпечення виконання Програми

Фінансування та ресурсне забезпечення виконання програми здійснюватиметься в межах асигнувань, передбачених центральними та місцевими органами виконавчої влади на заходи з розвитку фізичної культури та спорту, а також із залученням інших джерел, не заборонених чинним законодавством.

Обсяги бюджетних асигнувань будуть визначатися, входячи з необхідності виконання у відповідних роках конкретних заходів Програми, орієнтованих витрат на їх реалізацію.

 

 

4.      Основні завдання Програми.

       Основними завдання Програми є:

1.      Організація серед дітей та дорослих заходів з активного відпочинку, фізкультурних занять, тренувань, спортивних змагань, направлених на активний відпочинок громадян, відволікання від шкідливих звичок, збереження здоров’я, досягнення високої майстерності та високих спортивних результатів.

2.      Залучення широких верств населення до занять фізичною культурою та спортом шляхом створення належних умов в місцях масового відпочинку та за місцем проживання.

3.      Здійснення агітаційно-пропагандистської та просвітницької діяльності з питань оздоровлення населення засобами фізичної культури і спорту.

4.      Проведення облаштування, ремонтів та реконструкції спортивних споруд на території Наркевицької селищної ради.

5.      Зміцнення матеріально-технічної бази в галузі спорту шляхом бережливого ставлення до існуючого майна та придбання нового.

6.      Підвищення рівня інформаційно - просвітницької діяльності, пропагандистської роботи серед населення за здоровий спосіб життя.

5.Очікувані результати від реалізації Програми.

Реалізація програми сприятиме:

1.      Соціально-економічним зрушенням у галузі фізичної культури та масового спорту, створенню умов для забезпечення оптимальної рухової активності кожної людини.

2.      Залученню широких верств населення до регулярних оздоровчих занять.

3.      Покращенню роботи щодо надання фізкультурно-спортивних, оздоровчих послуг за місцем проживання та у місцях масового відпочинку населення на території селищної ради.

4.      Зміцненню матеріально-технічної бази для занять масовим спортом. Облаштуванню, утриманню та реконструкції фізкультурно-оздоровчих і спортивних споруд за місцем проживання та у місцях масового відпочинку населення на території селищної ради.

5.      Виявленню і залученню талановитої молоді до занять спортом в дитячо-юнацьких спортивних школах всіх типів та досягнення нею високих спортивних результатів.

6.      Приділенню значно більшої уваги в засобах масової інформації пропаганді здорового способу життя, занять фізичною культурою та спортом.

ЗАХОДИ

щодо забезпечення реалізації Програми розвитку фізичної культури та спорту на території Наркевицької селищної ради на 2021-2025 роки

І.Організаційні питання, вирішення яких суттєво впливають на розвиток масового

спорту за місцем проживання та у місцях масового відпочинку населення

1.      Використовувати різноманітні методи щодо залучення населення до занять фізичною культурою.

                               Селищний ценрт «Спорт для всіх»

                               Керівники установ, організацій постійно

2.      Щорічно проводити аналіз спортивно-масової роботи за попередні роки, вносити необхідні зміни в Програму, впроваджувати новації.

                                Виконавчий комітет селищної ради

                                протягом дії програми

3.      Створити умови для занять фізичною культурою та спортом учнів загальноосвітніх шкіл селищної ради в позаурочні години.

                                Виконавчий комітет селищної ради, Директори шкіл

                                постійно

4.      Залучати підприємств, установ та організацій різних форм власності до роботи, пов’язаної із задоволенням потреб населення в оздоровчих послугах.

                              Виконавчий комітет селищної ради

                              Селищний центр «Спорт для всіх»

                              постійно

5.      Заохочувати організації різних форм власності до проведення спортивних заходів, визначення відповідальної особи для участі у спортивному комітеті селищної ради

                                                  Виконавчий комітет селищної ради

                                                  Постійно

2.0рганізація та проведення масових фізкультурних

та спортивних заходів

1. Організувати та провести масові фізкультурно-спортивні заходи, а саме змагання по футболу, волейболу, шахів, боксу, джиу - джигсу, спартакіадах та інших масових спортивних заходах і змаганнях .

                                                 Виконавчий комітет селищної ради, директора шкіл, спортивні команди селища та сіл громади Селищний центр «Спорт для всіх»

                                             постійно

2. Брати участь у відповідних районних, обласних та всеукраїнських спортивних заходах

                                                Виконавчий комітет селищної ради, керівники підприємств, організацій, установ Селищний центр «Спорт для всіх»                         

                                               постійно

3.      Забезпечення проведення всіх спортивних масових заходів в присутності медичного працівника та забезпечення судейського обслуговування спортивних змагань.

                                          Виконавчий комітет селищної ради, керівники підприємств, організацій, установ Селищний центр «Спорт для всіх»

                                               постійно

3. Агітаційно-пропагандистська та просвітницька діяльність

1. Формувати позитивну громадську думку щодо впливу фізичної культури і спорту на розвиток кожної людини зокрема та суспільства в цілому

                                         Виконавчий комітет селищної ради

                                         постійно

2. Висвітлювати на сайті селищної ради про участь спортсменів громади в змаганнях та спартакіадах різних рівнів.

                                        Виконавчий комітет селищної ради

                                        постійно

4.Розвиток матеріально-спортивної бази

1.      Провести роботу по благоустрою спортивних споруд за місцем проживання та місць масового відпочинку населення.

                                Виконавчий комітет селищної ради, керівники підприємств, організацій, установ

                                постійно

2.Забезпечити необхідним спортивним обладнанням, інвентарем спортивні споруди, майданчики, зони масового відпочинку.

                                Виконавчий комітет селищної ради,

                                протягом дії Програми                              

3.Проводити відповідну роботу з державними , громадськими та благодійними організаціями, керівниками установ, приватними бізнесменами на предмет залучення коштів та транспорту для участі в змаганнях різних рівнів.

Селищний центр «Спорт для всіх»

                                Виконавчий комітет селищної ради, 

                                протягом дії Програми

4. Придбання (для нагородження спортсменів) грамот, дипломів, кубків, цінних

подарунків.

                                 Виконавчий комітет селищної ради,

                                 Протягом дії Програми

5. Укомплектування медичними препаратами сумок для надання невідкладної допомоги

учасникам змагань.     

                                  Виконавчий комітет селищної ради,

                                  протягом дії Програми

 

Секретар селищної ради                           Т.М.КОЗАК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток

до рішення другої  сесії

селищної ради VІІІ скликання

від .12.2020 № 2/2020

 

 

 

Орієнтовні обсяги

фінансового забезпечення Програми розвитку фізкультури і спорту на території Наркевицької селищної ради на 2021-2025 роки

№ п/п

Перелік заходів Програми

Рік впро-

вад-

ження

Джерела та обсяги фінансування, тис. грн.

Всього

Державний бюджет

Селищний  бюджет

Інші

 

 

1

 

Забезпечення  фінансування Селищного оздоровчого Центру «Спорт для всіх» та проведення фізкультурно-масових заходів

 

2021

 

103,100

 

 

103,100

 

 

 

 

Всього:

 

 

103,100

 

103,100

 

 

 

 

Секретар селищної ради                                    Т.КОЗАК

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь