A A A K K K
для людей із порушенням зору
Наркевицька селищна рада Хмельницького району Хмельницької області громада
Хмельницька область, Хмельницький район

«На Волочищині судитимуть жителя Хмельницької області за завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху»

Дата: 25.11.2021 15:00
Кількість переглядів: 1143

«На Волочищині судитимуть жителя Хмельницької області за завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху»

 

За процесуального керівництва Волочиської окружної  прокуратури СВ відділу поліції №2 Хмельницького районного управління поліції ГУНП в Хмельницькій області завершено досудове розслідування за фактом завідомо неправдивого повідомлення про підготовку вибуху.

Так, досудовим розслідуванням встановлено 05.10.2021 о 16 год. 43 хв., житель Хмельницької області, перебуваючи на території Війтовецької ОТГ Хмельницького району Хмельницької області, діючи умисно, повторно, використовуючи належний йому мобільний телефон, достовірно знаючи, що поширювана ним інформація є неправдивою, розуміючи, що таке повідомлення породить паніку та страх серед населення та порушить громадську безпеку, здійснив, телефонний дзвінок до оператора лінії «102» управління організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області та повідомив диспетчеру завідомо неправдиву інформацію, про підготовку вибуху через замінування м. Волочиськ, який загрожує загибеллю людей та іншими тяжкими наслідками, що призвело до безпідставного відволікання сил і засобів спеціальних служб для перевірки зазначеного повідомлення.

Того ж дня, правопорушника було затримано з підстав, передбачених ст.208 КПК України та обрано йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Разом із тим, встановлено, що вказана особа уже відбувала покарання за аналогічне кримінальне правопорушення у вигляді 3 років 1 місця позбавлення волі, проте на шлях виправлення не стала, та звільнившись з місць позбавлення волі знову вчинила злочин проти громадської безпеки.

За вказаних обставин дії зловмисника було кваліфіковано за ч. 2 ст. 259 КК України, а саме як завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, який загрожує загибеллю людей та іншими тяжкими наслідками, вчиненому повторно, а обвинувальний акт скеровано на розгляд до Волочиського районного суду.

 

Довідково: санкція ч. 2 ст. 259 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 4 до 8 років.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Прокурор Волочиської

окружної прокуратури                                         Володимир ГРИЧАНЮК

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь