A A A K K K
для людей із порушенням зору
Наркевицька селищна рада Хмельницького району Хмельницької області громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Інформація про діяльність Волочиської окружної прокуратури на території Волочиської, Наркевицької та Війтовецької об’єднаних територіальних громад упродовж 2021 року

Дата: 10.01.2022 10:48
Кількість переглядів: 259

 

 

Інформація про діяльність Волочиської

окружної прокуратури на території Волочиської,

Наркевицької та Війтовецької об’єднаних

територіальних громад упродовж 2021 року

для розміщення на сайтах територіальних громад

 

 

  Упродовж 2021 року Волочиською окружною прокуратурою у взаємодії та координації з іншими правоохоронними органами вживались організаційно-практичні заходи, спрямовані на протидію злочинності в умовах реалізації вимог Закону України «Про прокуратуру» та положень Кримінального процесуального кодексу України, захист конституційних прав і свобод громадян від злочинних посягань, представництво інтересів громадян та держави в суді.

  Основні зусилля правоохоронних органів спрямовувались на забезпечення стану законності та правопорядку на території об’єднаних територіальних громад, виявлення та розкриття кримінальних правопорушень, профілактику їх вчинення, закінчення досудового слідства по актуальних кримінальних провадженнях, пред’явлення актуальних позовів на захист інтересів держави з різних напрямів прокурорської діяльності.

  Так, завдяки вжитим скоординованим заходам упродовж 2021 року досягнуто зменшення рівня зареєстрованих кримінальних правопорушень у порівнянні з 2020 роком з 415 до 398, тобто на 4,1 % менше.

  Одним із пріоритетних напрямків роботи органів прокуратури залишається представництво інтересів держави в суді.

  Так, відстоюючи інтереси держави в суді, окружною прокуратурою з місцем дислокації в м. Волочиськ упродовж 2021 року пред’явлено 17 позовів на суму 12 млн. 940,5 тис. грн., з яких 15 розглянуто та задоволено або ж закрито провадження у зв’язку із добровільним відшкодуванням шкоди чи усуненням порушень на суму 12 млн. 652 тис. грн. Також, ще 4 позови на загальну суму 352,5 тис. грн. перебувають на розгляді в суді.

  Упродовж 2021 року забезпечено реальне виконання рішень, постановлених за позовами окружної прокуратури на суму понад
8 млн. 975 тис. грн., повернуто земель загальною площею 196,86 га.

  Окрім того, в ході реалізації представницьких повноважень окружною прокуратурою внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато досудове розслідування 3 кримінальних проваджень у бюджетній сфері, 2 кримінальних проваджень з питань земельних відносин та 1 кримінального провадження у природоохоронній сфері.

  Органами прокуратури постійно вживаються дієві заходи представницького характеру щодо захисту інтересів держави у сфері охорони дитинства.

  Так, за результатом вжитих заходів представницького характеру, окружною прокуратурою упродовж 2021 року до Господарського суду Хмельницької області пред’явлено 2 позовні заяви на загальну суму
  10 млн. 659 тис. грн. за фактом незаконного оброблення суб’єктами підприємницької діяльності земельних ділянок, які перебувають в постійному користуванні навчальних закладів Хмельницького району загальною площею 220 га.

  Також, упродовж 2021 року прокурорськими працівниками окружної прокуратури з місцем дислокації в м. Волочиськ здійснювалося процесуальне керівництво у понад 800 кримінальних провадженнях, які розслідувалися СД та СВ ВП № 2 Хмельницького районного управління поліції ГУНП в Хмельницькій області.

  У 2021 року процесуальними прокурорами до суду скеровано обвинувальні акти у 94 кримінальних провадженнях стосовно 101 особи, обвинувачених у вчиненні кримінальних правопорушень, 2 клопотання про звільнення від кримінальної відповідальності та 2 клопотання про застосування до осіб примусових заходів медичного характеру.

  В ході здійснення процесуального керівництва, процесуальними керівниками за вказаний період надано 50 письмових вказівок слідчим та дізнавачам про проведення слідчих (розшукових) дій у кримінальних провадженнях, а також скасовано 5 незаконних та необґрунтованих постанов слідчих про закриття кримінальних проваджень, виявлено 4 випадки укриття від обліку працівниками поліції кримінальних правопорушень.

  Крім цього, упродовж 2021 року процесуальними прокурорами окружної прокуратури підтримано державне обвинувачення в суді у 101 кримінальному провадженні, з яких 70 судом розглянуто з ухваленням обвинувальних вироків. Випадків незаконного притягнення до кримінальної відповідальності не допущено.

  Незмінним пріоритетом в діяльності правоохоронних органів є протидія корупції.

  Так, упродовж 2021 року за результатами спільних скоординованих дій працівниками УСР в Хмельницькій області складено 19 протоколів про адміністративні правопорушення, пов’язані із корупцією, передбачені ч. 1 ст.172-6 КУпАП.

  За результатами їх судового розгляду, до адміністративної відповідальності притягнуто 4 посадових особи.

  Упродовж 2021 року Волочиською окружною прокуратурою з місцем дислокації в м. Волочиськ проведено 9 результативних перевірок органів, які здійснюються нагляд за засудженими до кримінальних покарань не пов’язаних з позбавленням волі, за результатами яких, в порядку ст. 26 Закону України «Про прокуратуру», внесено 9 документів реагування, які розглянуто та задоволено.

  Окрім того, упродовж 2021 року працівниками окружної прокуратури забезпечено участь при розгляді 30 справ щодо розгляду питань, пов’язаних із виконанням вироків.

  Зусилля окружної прокуратури і надалі будуть спрямовані на захист прав і свобод людини, інтересів суспільства та держави.

З повагою,

 

керівник Волочиської

окружної прокуратури                                                          Сергій СТЕЦЮК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь