A A A K K K
для людей із порушенням зору
Наркевицька селищна рада Хмельницького району Хмельницької області громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Робоча зустріч начальника Волочиської ДПІ Анатолія САЛАНСЬКОГО з представниками бізнесу Наркевицької ОТГ

Дата: 12.01.2022 15:21
Кількість переглядів: 283

12.01.2022 року в приміщенні  Наркевицької ОТГ відбулась робоча зустріч начальника Волочиської ДПІ Анатолія САЛАНСЬКОГО з представниками бізнесу регіону.

Підприємцям розповіли про новації податкового законодавста.

Уже з 1 січня 2022 року застосування касових апаратів при здійсненні готівкових розрахунків стало обовязковим для усіх ФОПів  «спрощенців», окрім тих, які перебувають на 1 групі. Розповів про зміни внесені до Постанови КМУ 1359 від 24.12.2021 ( №1336). Ці та інші законодавчі нововведення й стали темою обговорення під час робочої зустрічі начальника Волочиської ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області Анатолія САЛАНСЬКОГО  з бізнес спільнотою  Наркевицької  ОТГ.

Під час зустрічі  ГДІ Микола ГАЙЧУК  наголосив  на функціонуванні банеру «Програмні РРО», який розміщується на Офіційному сайті Державної  податкової служби України та містить розділи  якого з посиланнями на програмні рішення; нормативно-правові акти; повідомлення; розяснення; відео уроки тощо.

У ході зустрічі Анаталій САЛАНСЬКИЙ також нагадав присутнім про необхідність з 26 листопада 2021 певним категорім фізичних осіб – підприємців, які входять до групи ризикових та адмініструють ПДВ, вести облік товарних запасів за новими правилами, порядок ведення якого затверджено наказом Міністерства фінансів України від 03.09.2021 №496.

Окрім того, посадовець детально зупинився на питаннях одноразового добровільного декларування та зазначив, що це хороша можливість вивести свої активи , з яких були неналежним чином сплачені податки з «тіні» та легалізувати її за доволі невисокою ставкою єдиного збору, а також на погашенні та недопущенні приросту податкового боргу.

Ще однією темою діалогу стало обговорення можливостей  електронних сервісів ДПС, зокрема Електронного кабінету платника податків, використання якого значно економить час платника та передбачає швидкий доступ до необхідної податкової інформації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь