A A A K K K
для людей із порушенням зору
Наркевицька селищна рада Хмельницького району Хмельницької області громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Рішення сесій №1-3/2021 «Про звернення депутатів Наркевицької селищної ради Хмельницької області до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуги»(далі-НКРЕКП) щодо ситуації з підвищення тарифів на газ, послуг з розподілу природного газу, електроенергію.»

Кількість переглядів: 173
Скликання: 8 скликання
Сесія: 3 сесія
Тип документу: Рішення сесій
Дата: 15.01.2021
Номер документу: 1-3/2021
Назва документу: Про звернення депутатів Наркевицької селищної ради Хмельницької області до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуги»(далі-НКРЕКП) щодо ситуації з підвищення тарифів на газ, послуг з розподілу природного газу, електроенергію.
Прикріплені файли:

 

 

ХМЕЛЬНИЦЬКА ОБЛАСТЬ

НАРКЕВИЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА

Наркевицької селищної об’єднаної територіальної громади

VІІІ скликання

третя (позачергова)  сесія

РІШЕННЯ

15 січня 2021 року                             Наркевичі                                  №1-3/2021

 

Про звернення депутатів Наркевицької селищної ради Хмельницької області до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуги»(далі-НКРЕКП) щодо ситуації з підвищення тарифів на газ, послуг з розподілу природного газу, електроенергію.

 

З метою налагодження ситуації у сфері підвищення тарифів на газ,послуг з розподілу природного газу, електроенергії для населення та врахування інтересів і потреб територіальної громад, недопущення порушення прав і свобод людини і громадянина керуючись ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в України», селищна рада

ВИРІШИЛА:

     1.Прийняти звернення депутатів Наркевицької селищної ради Хмельницької області до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, НКРЕКП щодо ситуації з підвищення тарифів на газ, послуг з розподілу природного газу, електроенергію (додається).

  1. Секретарю селищної ради Козак Т.М. ради направити рішення до вказаних адресатів.

 

Селищний голова                       Л.В.ГУЛА

 

Звернення

депутатів Наркевицької селищної ради Хмельницької області до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, НКРЕКП щодо ситуації з підвищення тарифів на газ, послуг з розподілу природного газу, електроенергію.

Ми, депутати Наркевицької селищної ради Хмельницької області, представляючи інтереси Наркевицької  територіальної громади стурбовані ситуацією щодо чергового підвищення цін на енергоносії. В умовах тривалого карантину та зростання безробіття, особливо в сільській місцевості, падіння економіки, продовжується тиск на громадян шляхом постійного підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги.

Згідно з отриманими січневими «платіжками», тарифи на газ, електроенергію та на послуги з розподілу природного газу значно зросли.

        Важливо зазначити, що третій місяць поспіль в Україні зростають ціни на газ і, як анонсовано, будуть зростати і надалі. Всі постачальники газу переглянули свої ціни і в середньому зростання по ринку склало 25%. Різниця в ціні газу у різних постачальників досягає 35%.

Все це пов’язано з тим, що в Україні, згідно з методикою розрахунку ціни на газ, орієнтиром є паритет імпорту. Оптова ціна газу всередині країни встановлюється, виходячи з ситуації та ринкової кон’юнктури, які сформувалися в Європі.

Подорожчання газу призвело до зростання платіжок за опалення, підвищення цін на товари та послуги, що в умовах сьогодення буде додатковим фінансовим тягарем для громадян.

В період коронакризи влада має підтримати бізнес і людей та встановити мораторій на підвищення будь-яких тарифів.

         Враховуючи зазначене, висловлюємо протест проти зростання у 2021 році ціни на природний газ, електроенергію,  підвищення тарифів за розподіл (доставку) природного газу для газорозподільних компаній й вимагаємо від Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, НКРЕКП:

  • не підвищувати  тарифи на природний газ та електроенергію;
  • скасувати підвищення тарифів на природний газ, послуги розподілу природного газу та електроенергію з 01.01.2021 року;
  • привести тарифи на послуги розподілу природного газу до єдиного значення для всіх громадян країни;
  • надати структуру розрахунку тарифу  по оплаті за природний газ побутовими споживачами та структуру  розрахунку тарифу  за послуги транспортування  газу;
  • збільшити видатки державного бюджету та залучати інвестиції  з метою нарощування обсягів  видобутку власного газу для потреб  громадян;
  • забезпечити функціонування на території країни незалежних інституцій для здійснення  контролю  щодо  якості  природного газу;
  • передбачити додаткові заходи за рахунок коштів державного бюджету для  соціального захисту громадян.

 

Прийнято на  третій (позачерговій) сесії

Наркевицької селищної  ради VIII скликання

15 січня 2021 року, рішення №1-3/2021

 

 

 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь